Kaynak Suyu, Beldeye Gelir Getirecek - Son Dakika
Yerel

Kaynak Suyu, Beldeye Gelir Getirecek

Kaynak Suyu, Beldeye Gelir Getirecek

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesindeki kaynak suyunun şişelenerek satılması için çalışma başlatıldı.

08.09.2014 12:02  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanı Serdar Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaynarca'nın kaynak suyunun herkes tarafından beğenilerek içildiğini söyledi. Beldenin doğal kaynak suları açısından çok zengin olduğunu, bu tür kaynakların iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Türker, şöyle konuştu:

"Kaynağımızın çok eski bir tarihi var. Suyumuz bölge ve Türkiye'deki en ünlü kaynaklardan biridir. Kaynak suyunu boşa akıtmak yerine, içme suyu olarak kullanmak istiyoruz. Petrolden daha değerli suyumuzu şişeleyerek satışa sunmak istiyoruz. Satılacak su, bölge ekonomisine katkı sağlayacak. Çok modern bir tesisle bu işlemlerimizi yapacağız."

SICAK SU KAYNAĞI DA VAR

Türker, beldede kükürtlü sıcak su da bulunduğunu, bu suyu da değerlendirmek istediklerini dile getirdi.

Maden tetkik arama ekipleriyle görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Türker, "Burada gerekli sondaj çalışmalarını yaparak kükürtlü sıcak sularımızı gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Hem soğuk hem de sıcak suyumuzu vatandaşın faydasına kullanmayı hedefliyoruz" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaynak Suyu, Beldeye Gelir Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement