Kaymakam İnci Şehit ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam İnci Şehit ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi

Kaymakam İnci Şehit ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi

Bitlis Hizan Kaymakamı Sedat İnci, şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelerek onurlarına yemek verdi.

08.04.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Hizan Kaymakamı Sedat İnci, şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelerek onurlarına yemek verdi.

Hizan Öğretmenevi'nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yemekte günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Binbaşı Hakan Bostan, Türkiye olarak bu günleri şehit yakınlarına ve gazilere borçlu olduklarını söyledi. Bostan, "Allah sizlerden ve toprağa düşen evlatlarınızdan razı olsun. Sizleri başımızdan eksik etmesin. Şehit yakınları ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Şehit yakınları ve gazilerimiz tüm haklarını takip etmeliyiz. Bu bizim en büyük vazifemizdir. Bu anlamlı günde sözlerime son verirken, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi rahmetle anar gazilerimize de şükranlarımı sunarım" dedi.

Şehit ve gazi yakınları ile bir araya gelmekten onur duyduğunu belirten Hizan Kaymakamı Sedat İnci ise, "Bu mesleğin beklide en güzel, en şerefli yanı sizlere hizmet edebilmektir. Kaymakam olduğum ilk günden itibaren şehit ve gazi ailelerine çok değer veriyorum. Bunu çok büyük bir sorumluluk olarak da hissediyorum. Hizan'da ilk kez şehit ailelerimiz ve gazi aileleriyle beraber oluyoruz. Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun. Az önce hepinizin masalarını tek tek ziyaret edip sizlerle tokalaşırken, belki sizlere bu yemekle acılarınızı bir kez daha hatırlattık. Ama bizlerde, duyduğunuz acıyı bir daha da sizlerin şahsında duyduk, yaşadık ve hissettik. Bu toplantıları, yemekleri özellikle yapıyoruz. Herkese şunu göstermek istiyoruz ki şehitlerimizin acısı yalnız düştüğü yeri değil hepimizi yakıyor. Kaymakamlık makamından valilik, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı katına kadar şehit aileleri ve gazilerimizin ayrı bir yeri vardır. Şehit ve gazi ailelerimize ayrı bir özen gösterilmektedir. Bizler millet olarak şehitliğin ne olduğunu çok iyi biliriz. Tarih boyunca dinimiz, vatanımız, onurumuz için daima şehit vermiş bir milletiz. Şehitliğin en güzel tanımını milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale şehitlerine yazdığı destanda 'Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana avucunu açmış duruyor peygamber' diyerek ifade etmiştir. Bunu burada bulunan herkese bir daha ifade etmek istiyorum. Herhangi bir mahallede, herhangi bir köyde, herhangi bir ilçede, herhangi bir şehirde nerde bir şehit ailesi ve gazi varsa onlar hepimize emanettir. Şehrin, beldenin, mahallenin, köyün en şerefli, en onurlu insanları sizleriniz. Çünkü sizler bu vatan topraklarının her karışına en sevdiğimiz eşlerinizi, çocuklarınızı, canlarınızı feda ettiniz. Bu millet için herkes bir şeyler yapıyor, ama bunların içerisinde en onurlu olanları sizlersiniz. Herkes vatan millet için elinden geldiğince bir şeyler yaparken siz en çok sevdiklerinizi, evlatlarınızı, eşlerinizi feda ediyorsunuz. Şunu bilmenizi istiyoruz ki bütün devlet, mülkiyesiyle, askeriyle, bürokrasisiyle ve siyasetçisiyle hep beraber sizlerin yanınızdayız. Sizler hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerle yine bu vatan için kendisini adayan ve gazi unvanı alan çok değerli gazilerimiz ve aileleri; sizler bizler için öncelikli ve ayrıcalıklı bir konumdasınız. Kapılarımız her zaman sizlere açık olmuştur ve bundan sonrada olacaktır. Bu vesile ile de ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle, onların aileleri ile gazilerimizin ise minnetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Duygusal anların yaşandığı programda gözyaşlarına hakim olamayan şehit aileleri ve gaziler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, özellikle Hizan'da ilk defa kendilerine bu şekilde bir program hazırlayan Kaymakam Sedat İnci'ye teşekkür ettiler. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam İnci Şehit ve Gazi Aileleriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika


Advertisement