"Katır" Robotlar ABD Ordusuna Desteğe Geliyor - Son Dakika
Dünya

"Katır" Robotlar ABD Ordusuna Desteğe Geliyor

"Katır" Robotlar ABD Ordusuna Desteğe Geliyor

ABD'li uzmanların "katır" adını verdikleri 180 kilogramlık son teknoloji robot, operasyonlarda ABD askerlerinin yeni yardımcısı olacak.

14.07.2014 15:23  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim dünyası, robotları savaş alanlarına taşımakta kararlı. Askeri amaçlar için üretilen çok sayıda robot var. Onlarda biri de ABD 'li uzmanların "katır" adını verdikleri son teknoloji bir robot. 180 kilogram yük taşıyabiliyor.

SENSÖRLE KONTROL EDİLEBİLİYOR

"Katır" adı verilen robot, Hawaii'deki tatbikatta test edildi. ABD'li asker, ayağına bağladığı sensör aracılığıyla robotu kontrol edebiliyor. Robot, kumandaya ihtiyaç olmaksızın askerleri takip ediyor.

TEK SEFERDE 32 KİLOMETRE YOL

180 kilograma kadar silah , zırh ve ekipman taşıma kapasitesine sahip. "Katır" robot tek seferde yakıt ikmali yapmaksızın 32 kilometre yol da alabiliyor.

OPERASYONDA EŞLİK EDECEK

Dengesini kaybetmeyen, sağlam bir tekmede bile düşüp devrilmeden yoluna devam ettiği belirtilen robot bundan sonra ABD askerlerine operasyonlarda eşlik edecek.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Dünya 'Katır' Robotlar ABD Ordusuna Desteğe Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • MHP-CHP-KAHROLSUN AKP...: PEEHH BUNLARDA KATIR VARSA,BIZIM AKP,NINDE KEFFENLI HÜLLOOOG CEKEN ISID,SEVDALISI CELLADLARI VAR:)) 114 172 Yanıtla
  • luke: bizim robot koyunlar daha kapasiteli, oy bile kullanabiliyorlar :))))))))) 19 35 Yanıtla
    katırcı: luke bravo bu chp lileri senden başka böyle tarif eden olmadı bravo 0 0
  • luke: biz de bi sürü koyun robot var ne olmuş yani.... 19 29 Yanıtla
    luke: neden gücüne gitti ki benim yorumum :))))))))))))))))) 0 0 mustafa: luke senin gibi eşşekleride unutmaman lazım cevher hatırlattı sana sadece 0 0 luke: Mustafa, sen de gocunduğuna göre :)))))))))))))))) 0 0 f, kerim: doğru söylüyon luke baksana taksim de koyun gibi meleyip birde çadırda yatıyorlar 0 0 cevher: senin gibi eşşekler de var onları unutma yiğenim 0 0
  • ali: operasyonda eşlik edecekte ne yapacak yani ? boş beleş işlerle uğraşıyorlar. ırakta o kadar katırınız vardı ne oldu ? hergün 100 asker ölüyordu abd nin. bu iş robotla olmuyor karaya inince duman ederler sizi ey abd 13 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement