Karşıyaka, Filizlerine Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka, Filizlerine Sahip Çıktı

Karşıyaka, Filizlerine Sahip Çıktı

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve dar gelirli üniversite öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla "Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz-Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz" projesini başlatan Karşıyaka Belediyesi, üniversitelilere burs vermek isteyen apartman sakinlerinden de büyük destek gördü.

27.09.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve dar gelirli üniversite öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla " Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz-Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz" projesini başlatan Karşıyaka Belediyesi, üniversitelilere burs vermek isteyen apartman sakinlerinden de büyük destek gördü. Başkan Akpınar "Okutup büyüttüğümüz gençler, ülkemize faydalı birer birey olduklarında sizler kendinizle gurur duyacaksınız ve Türkiye'ye örnek olacaksınız" dedi.

"BİZ GÖREVE HAZIRIZ" DEDİLER

Belediye ve halk işbirliği ile hayata geçirilecek projeyi geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bu kez de apartman ve site yöneticileri ile bir araya geldi. Gondol Kafe'deki buluşmaya, pilot bölge seçilen Mavişehir ve Atakent'ten yaklaşık 200 apartman yöneticisi katıldı. Büyük bir heyecan içinde projenin detaylarını dinleyen yöneticiler, ihtiyaç sahibi üniversitelilere burs vermek için göreve hazır olduklarını belirtti. Bazı yöneticilerin 10, bazılarının da 12 öğrenciye destek olma sözü vermesi, projenin ne kadar heyecan uyandırdığının göstergesi oldu.

PROJEYE YOĞUN İLGİ VAR

Proje için on kişilik özel bir ekip oluşturuldu ve belediye hizmet binası 7'nci katında başvuru ve kayıt odası hazırlandı. Burs almak isteyen üniversiteliler ve projeye dahil olmak isteyen apartman yöneticileri büyük ilgi gösterdi. Proje kapsamında mahalle muhtarlarına da brifing verildi ve projeye destek olmaları istendi. Bundan sonraki süreçte; hazırlanan yönetmelik doğrultusunda, apartmanlar ve öğrenciler buluşturulacak ve zaman kaybetmeden burs verilmeye başlanacak.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAKSINIZ"

"Karşıyaka'nın Filizleri" projesinin, katılımcı demokrasi ve sosyal sorumluluk adına önemli bir proje olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Belediye ve halk el ele vererek, Karşıyaka'nın Filizleri'ni geleceğe hazırlayacağız. Projemize destek olan her apartmanda; maddi durumu yetersiz ve okumakta güçlük çeken bir üniversite öğrencimize ayda 300 lira burs desteği vereceğiz. Belediye, bu işin sadece koordinasyonunu üstlenecek. Apartmanlar, birden fazla öğrenciye de burs verebilecek. Okutup büyüttüğümüz gençler, ülkemize faydalı birer birey olduklarında sizler kendinizle gurur duyacaksınız. Bu onuru hep birlikte yaşayacağız ve Türkiye'ye rol model olacağız" dedi.

APARTMAN YÖNETİCİLERİ: "HEYECANLIYIZ"

Projeye büyük ilgi gösteren apartman ve site yöneticileri de ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs verecek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Apartman ve site yöneticileri "Müthiş bir sosyal sorumluluk projesinin içinde yer almaktan mutluluk duyacağız. Hem biz öğrenci okutacağız hem de dostlarımızı teşvik edeceğiz. Geleceğimizle ilgili karamsar düşünceler içindeyken, böylesine bir aydınlanma projesini hayata geçirenlere teşekkür ederiz" mesajı verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka, Filizlerine Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement