Karaman'a Havalimanı Projesi - Son Dakika
Yerel

Karaman'a Havalimanı Projesi

Merkeze bağlı Sudurağı beldesine yapılması planlalan havalimanı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

10.10.2014 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Karaman'a yapılması planlanan havalimanıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu hazırlayan MGS Proje Müşavirlik ve Mühendislik Firması adına konuşan Çevre Mühendisi Nurdan Yıldırım, projenin planlama aşamasında olduğunu söyledi.

ÇED süreci tamamlandıktan ve gerekli izinlerin alındıktan sonra proje inşaatına başlayacaklarını belirten Yıldırım, 3 yılda tamamlanacağını dile getirdi.

Projenin sivil ulaşım ihtiyacının karşılanması için yapıldığını ifade eden Yıldırım, "Karaman merkeze bağlı Sudurağı beldesine yapılacak olan havalimanı sivil ulaşım ihtiyacını karşılayacak. Proje alanı, karayolu mesafesiyle Karaman il merkezine yaklaşık 20 kilometre, Konya'nın Ereğli ilçesi merkezine yaklaşık 60 kilometre, Konya ili merkezine ise yaklaşık 130 kilometre mesafededir" dedi.

Çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Söz konusu projede bir adet pist, bir adet apron, bir adette taksirut planlanmaktadır. Ayrıca iç ve dış hatlar terminali ve havalimanı için gerekli tüm üst yapı tesislerin yapımı gerçekleştirilecektir. Karaman havalimanı projesi kapsamında üst yapı tesisleri de dahil olmak üzere 378 bin hektarlık alana ihtiyaç duyulmaktadır. Karaman havalimanı inşaat çalışmalarının 3 yılda tamamlanması planlanmakta olup, ekonomik ömrü 30 yıl olarak öngörülmüştür."

Toplantıya, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile belde belediye baskanlari ve diğer yetkililer katıldı. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaman'a Havalimanı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement