Karabük'te 'Önce Yaya' Projesi - Son Dakika
Güncel

Karabük'te 'Önce Yaya' Projesi

Karabük\'te \'Önce Yaya\' Projesi

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, 'Önce yaya' projesi kapsamında emniyet kemeri takmayan, yayalara öncelik tanımayan sürücüler durduruldu.

12.11.2014 16:11

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, 'Önce yaya' projesi kapsamında emniyet kemeri takmayan, yayalara öncelik tanımayan sürücüler durduruldu. Ceza yazılmayan sürücülere yaşam tünelinde kısa film izlettirildi.

Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğince gerçekleştirilen proje kapsamında Sadri Artunç Caddesi'nde yaşam tüneli kuruldu. Trafik polisi ekipleri, yaya geçitlerinde yayalara öncelik tanımayan ve emniyet kemeri takmayan sürücüleri durdurdu ve yaşam tüneline yönlendirdi. Tünelde sürücülere, kurallara uyulmaması sonucu meydana gelen kazalarda yaşananların yer aldığı kısa film izlettirildi. Kurallara uymaları konusunda uyarılan sürücülere ceza yazılmadı, kalem ve anahtarlık hediye edildi.

Sürücülerden Süleyman Solmaz, emniyete kemeri takmadığı için kendisine ceza yazılacağını sandığını belirterek, Polisler emniyet kemerinin nasıl hayat kurtardığını film izlettirerek anlatmaya çalıştı. Çok güzel bir uygulama dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karabük'te 'Önce Yaya' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement