Karabük Tanıtım Günleri"Ne Doğru - Son Dakika
Güncel

Karabük Tanıtım Günleri"Ne Doğru

İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte, 2 ton Safranbolu lokumu ikram edilecek, demirci, kalaycı, bakırcı ve yemenici gibi geleneksel mesleklerin son ustaları sanatlarını icra edecek.

16.12.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da düzenlenecek "Karabük Tanıtım Günleri"nde 2 ton Safranbolu lokumu katılımcılara ikram edilecek.

Feshane'de 25-28 Aralık'ta düzenlenecek etkinlikte, burada oluşturulacak "Safranbolu Sokağı"nda ilçede faaliyet gösteren demirci, kalaycı, bakırcı ve yemenici gibi geleneksel mesleklerin son ustaları sanatlarını icra edecek.

Etkinlikte, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan tarihi konakların tasvir edildiği değişik ambalajlarla üretilen damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş ve safranlı olmak üzere 5 çeşit üretilen 2 ton lokum katılımcılara sunulacak.

Tarihi konakların dev maketlerinin yer alacağı etkinlikte, İstanbullular, miyane helvası, keşkek, bandırma gibi farklı yerel lezzetleri de tatma şansını yakalayacak.

Karabük Tanıtım Günleri'nde Bülent Serttaş ve TRT Sanatçısı Emel Taşçıoğlu konser verecek, Türker İnanoğlu ve Zeki Alasya, "Dünden Bugüne Türk Sineması" konulu toplantıda konuşacak.

Etkinlikte, Kardemir Karabüksporlu futbolcular, futbol severlerle bir araya gelecek. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük Tanıtım Günleri'Ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement