Kapadokya'daki Balon Kazası - Son Dakika
Yerel

Kapadokya'daki Balon Kazası

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz, Nevşehir'de sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu meydana gelen kazada yaralananları hastanede ziyaret etti.

26.06.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz, Nevşehir'de sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu meydana gelen kazada yaralananları hastanede ziyaret etti.

Yılmaz, yaralı turistlerle görüşerek, durumları hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Yılmaz, daha sonra makamında ziyaret ettiği Vali Mehmet Ceylan ile bir süre görüştü.

Sefer Yılmaz, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralılardan bazılarının taburcu edildiğini, tedavisi süren 11 kişiden bazılarının da gün içinde taburcu edileceğini söyledi. Yılmaz, vücudunda yanık olan bazı turistlerin ise birkaç gün hastanelerde gözlem altında tutulacağını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatıyla olay yerinde gözlem yapacaklarını anlatan Yılmaz, "Sayın Valimizden kazanın oluşuyla ilgili teferruatlı bilgi aldım. İki ayrı hastanedeki 11 turistimizi de ziyaret ettim. Tesellimiz can kaybı veya ağır yaralının olmaması. 18 kişiden 7'sinin taburcu olduğunu öğrendim. Dileğimiz bu tür kazaların hiç yaşanmaması" diye konuştu.

"Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgisi yok"

Yılmaz, kazanın Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumluluğunda olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgisi sadece bizim ülkemize gelen yabancı ziyaretçilerin konaklamasından seyahatlerine ve bu tür etkinliklerine kadar güvenli ve konforlu ortamda bulunmalarını takip ediyor olmamızdan kaynaklanıyor. Yoksa bu konu tümüyle Ulaştırma Bakanlığı ve Bakanlık uhdesindeki Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir faaliyettir. Dolayısıyla resmi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının sorumluluğu, görevi ve dahili bulunmamaktadır."

Kapadokya'nın, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Yılmaz, bu tür kazaların en aza indirilmesi hatta hiç olmaması için yürütülen çalışmalara desteklediklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kapadokya'daki Balon Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement