Kamyoncu Katillerine Toplam 6 Kez Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Kamyoncu Katillerine Toplam 6 Kez Hapis Cezası

– MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 2 kamyon şoförünü av tüfeğiyle 1 çobanı da yakarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 31 yaşındaki İsmail Yücel ile 35 yaşındaki Salim Olaş, 6 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

14.04.2014 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 2 kamyon şoförünü av tüfeğiyle 1 çobanı da yakarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 31 yaşındaki İsmail Yücel ile 35 yaşındaki Salim Olaş, 6 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. iKi sanık ayrıca yağma suçundan da toplam 75 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Fethiye'nin Kemer Beldesi Bayır Köyü yakınlarında 12 Ağustos 2011'de kamyonuyla yük taşıyan 48 yaşındaki Mustafa Borazan, av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. 9 Ekim 2011'de ise Isparta'dan Fethiye'ye kamyonuyla yük getiren 41 yaşındaki Osman Sevinç, aynı mevkide yine av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetler güvenlik güçlerince araştırılırken, 30 Kasım 2011'de iki olayın meydana geldiği bölgeye yakın Sahil Ceylan Köyü'nde, çobanlık yapan 56 yaşındaki Hüseyin Orpak'ın yanmış haldeki cesedi bulundu. Jandarma ekiplerinin araştırması sonunda, kamyon şoförleri Mustafa Borazan ve Osman Sevinç'i av tüfeğiyle, çoban Hüseyin Orpak'ı ise yakarak öldürdükleri gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 8 kişiden Salim Olaş ve İsmail Yücel çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İsmail Yücel ve Salim Olaş bugün Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karışına çıktı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Mehmet Ç. ve Yıldırım K. ile öldürülen 3 kişinin yakınları Bilal Herek, Esma Borazan, Hatice Orpak, Ümmü Gülsüm Orpak, Emine Çardak ve Adem Orpak da katıldı.

İSMAİL Yücel SALONDAN ÇIKARILDI

Duruşmada savcılık mütalaasının okunmasının ardından İsmail Yücel, mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunacağını belirtince duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle hakim tarafından uyarıldı. Bunun üzerine salondan çıkmak isteyen İsmail Yücel mahkeme heyeti tarafından oy birliği ile salondan çıkarıldı.

Mütalaaya karşı söz alan Salim Olaş, yargılama süresinde tüm gerçekleri anlattığını belirterek cinayetleri İsmail Yücel ile birlikte işlediklerini söyledi. Hüseyin Orpak cinayetini damadı Mehmet Ç.'nin azmettirdiğini anlatan Salim Olaş, "Mehmet Ç.'nin beraatının istenmesine şaşırdım. İsmail'e ve diğer sanıklara iftira atmadım" dedi.

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık İsmail Yücel'i kamyon şoförleri Osman Sevinç ve Mustafa Borazan ile çoban Hüseyin Orpak'ı kasten öldürmek, suçu ve delilleri gizlemek nedeniyle 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, ayrıca yağma suçları nedeniyle toplam 43 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Tutuklu sanık Salim Olaş ise kamyon şoförleri Osman Sevinç ve Mustafa Borazan ile çoban Hüseyin Orpak'ı kasten öldürmek, suçu ve delilleri gizlemek nedeniyle 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra bu ceza sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 3 kez müebbet hapis cezasına indirildi. Salim Olaş, ayrıca yağma suçları nedeniyle toplam 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Mehmet Ç. ve Yıldırım K.'nın da beraatlarına karar verdi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamyoncu Katillerine Toplam 6 Kez Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement