Kadirli Sebze Hali Esnafı Modern Hal Kompleksi İstiyor - Son Dakika
Yerel

Kadirli Sebze Hali Esnafı Modern Hal Kompleksi İstiyor

Kadirli Sebze Hali Esnafı Modern Hal Kompleksi İstiyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan belediyeye ait sebze halinde esnaf iş yapamamaktan yakınıp modern bir sebze hali kompleksi yapılmasını istiyor.

11.07.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan belediyeye ait sebze halinde esnaf iş yapamamaktan yakınıp modern bir sebze hali kompleksi yapılmasını istiyor.

26 işyeri bulunan sebze halinde bir çok esnaf iş yapamadığından dolayı kepenk indirdiğini söylüyor. Şu anda 26 iş yerinden 9 işyeri aktif olarak çalışıyor. İş yerlerinde ki fiziki yapı ise tehlike saçıyor. Sıvaları dökülmüş duvarları çatlamış iş yerlerinde ise esnaflar tedirgin oluyor.

Sebze halinin eski günlerinden uzakta iş yapamaz hale gelmesini ise hal esnafı Kadirlili esnafların çoğunlukla Adana ve Osmaniye'den mal almasına ayrıca pazarcıların denetimsiz ve kontrolsüz şekilde satış yapmasına bağlıyor. Sebze halinin ancak modernize edilmiş bir hal kompleksine kavuştuğu zaman işlerin düzeleceğini umut eden hal esnafı Kadirli Belediyesi'nden modern bir sebze hali kompleksi istiyor.

20 yıldır Kadirli sebze halinde komisyonculuk yaptığını belirten Mehmet Şabab, eskiden 1 ayda yaptıkları işi şu anda 1 yılda yapamadıklarını belirterek, "Böyle giderse şu anda aktif olarak çalışan 9 esnaf arkadaşımız da iş yerlerini kapatacak. Sebze halinin yanında yine belediyeye ait uygun yer var. Hal esnafının içinde bulunduğu durumdan ancak modern bir hal kompleksine geçerse kurtulabilir. Böyle giderse evimize ekmek götüremeyeceğiz" şeklinde konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadirli Sebze Hali Esnafı Modern Hal Kompleksi İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement