Kadirli'de Kütüphaneler Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kadirli'de Kütüphaneler Haftası Etkinliği

Kadirli'de, 50. Kütüphaneler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

03.04.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadirli'de, 50. Kütüphaneler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Dr. Hüseyin Kabasakal Parkı'nda, Aydınoğlu Tufanbey İlköğretim Okulu ile İlçe Halk Kütüphanesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Aydınoğlu Tufanbey İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Tuğba Aydınlı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında kitap okumanın önemine değindi.

Bilginin, üretim ve eğitime katkı sağladığını belirten Aydınlı, kütüphanelerin bulundukları yörenin sosyal ve kültürel kalkınmasına geniş ölçüde katkı sağladığını ifade etti.

Aydınlı, herkesin okuması ve yeni bilgiler edinip kendisini geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Çağımız çok önemli bilimsel ve teknolojik gelişmelere sahne olmuştur. Bu gelişmeler toplumların ekonomik ve sosyal yapılarını derinden etkilemiş ve yeni bir toplum biçimi oluşturulmaya başlanmıştır. Bu toplum biçimine bilgi teknolojisi damgasını vurmuştur. Günümüzde gelişmiş ülkeleri nitelemek için artık sanayi toplumu yerine, bilgi toplumu kavramı kullanılmaktadır. Böyle bir sistemli bilgi toplumuna uyum sağlamak için mutlaka okumak gerekir."

Öğrencilerin şiir okuması, bilgi yarışması ve skeç gösterisinin ardından programa katılanlar sembolik olarak 3 dakika 54 saniye kitap okudu. Engelli bir grup vatandaşın kitap okuma etkinliğine destek vermesi de büyük alkış aldı.

İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl, İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Soner Doğan, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı etkinlikte, katılımcılara şapka, kalem ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadirli'de Kütüphaneler Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement