Kaçkarların Zirvesine, Şehitler İçin Tırmanacaklar - Son Dakika
Yerel

Kaçkarların Zirvesine, Şehitler İçin Tırmanacaklar

Kaçkarların Zirvesine, Şehitler İçin Tırmanacaklar

"Uluslararası 30 Ağustos Zafer Tırmanışı" etkinliği kapsamında sporcular, Kaçkar Dağlarının 3 bin 937 metrelik zirvesine tırmanıp, şehitler için dua okuyacak.

23.08.2014 11:16  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYŞE YILDIZ - Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) düzenleyeceği "Uluslararası 30 Ağustos Zafer Tırmanışı" etkinliği kapsamında sporcular, Kaçkar Dağları'nın 3 bin 937 metrelik zirvesine tırmanıp, şehitler için dua okuyacak.

Federasyonun bu yıl 15'incisini gerçekleştireceği etkinliğe, 33'ü yurt dışından 113 dağcının katılması bekleniyor.

Türkiye'nin önemli buzul dağları arasında yer alan ve doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kaçkar Dağları'nın zirvesine tırmanış gerçekleştirecek sporcular, burada şehitler için dua edecek, bayrak ve flamalarını dikecek.

TDF Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası zafer tırmanışına yurt dışından da katılım beklediklerini ifade ederek, şu ana kadar 113 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Katılımın daha fazla olacağını söyleyen Karaca, "Net rakamları söyleyemiyorum ama program gününe kadar katılım artacaktır çünkü başvurular devam ediyor. Türkiye'de 80, yurt dışından 33 kişi başvuru yaptı. Özellikle Balkan ülkelerinden yoğun katılım bekliyoruz. Bayrağı zirveye takıp, orada İstiklal Marşı'nı okuyacağız. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulanacağız. Dağcılar genellikle başarılarını kutlarlar. Biz de zirvede başarılarımızı kutlayacağız. Her ülke kendi bayrağını, flamasını açar" diye konuştu.

Karaca, etkinliğin 28 Ağustos'ta başlayacağını ve 30 Ağustos'ta sona ereceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde toplanıp, Hükümet Meydanı'nda açılış seranomisi yapacağız. Aynı gün Kavrun Yaylası'na tırmanışa geçeceğiz. Geceyi orada geçireceğiz. Ertesi gün Öküz Çayırı bölgesine yani 3 bin 200 metreye çıkılacak. Orada kamp kurup, sabah 05.00'te zirveye ulaşacağız. Dağın muhtelif zirvelerinde, klasik rotadan küçük buzul, büyük buzul rotalardan zirveye tırmanacağız. Kaçkar Dağları'nın zirvesine ulaşarak, şehitlerimiz için dua okuyacağız."

Federasyon olarak tırmanma, eğitimler, yürüyüş, spor tırmanma, arama kurtarma, dağ kayağı, toplantılar, seminerler şeklinde programlarının olduğuna değinen Karaca, "Bunların yanı sıra, ülkemiz için anlam ifade eden önemli günlerde, hayatlarını kaybeden şehitlerimizin manevi huzurunda, ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak adına can verene şehitlerimizin anısına tırmanış yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Karaca, dağın zirvesine tırmanarak, ülkenin birliğini ve beraberliğini temin edenler için dua okuyacaklarını belirterek, normal törenlerin yanı sıra dini törenler de yapacaklarını kaydetti.

Türkiye'yi eğitim merkezi yapmayı hedeflediklerini altını çizen Karaca, "Dağcılık sporunu önemli ölçüde geliştirdik, daha da geliştirmek istiyoruz. Amacımız ülke sporuna en iyi şekilde hizmet etmek" ifadelerini kullandı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaçkarların Zirvesine, Şehitler İçin Tırmanacaklar - Son Dakika


Advertisement