Judo Grand Prix Yarın Başlıyor - Son Dakika
Spor

Judo Grand Prix Yarın Başlıyor

Judo Grand Prix Yarın Başlıyor

Türkiye’nin iki yıldır başarıyla ev sahipliği yaptığı Judo Samsun Grand Prix, üçüncü kez Tekkeköy ilçesindeki Yaşa Doğu Spor Salonu’nda düzenlenecek.

26.03.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin iki yıldır başarıyla ev sahipliği yaptığı Judo Samsun Grand Prix, üçüncü kez Tekkeköy ilçesindeki Yaşa Doğu Spor Salonu'nda düzenlenecek. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu judocular, 27-29 Mart tarihleri arasında 3 gün boyunca madalya için kıyasıya yarışacaklar.

68 ülkeden 500 sporcunun mindere çıkacağı dev organizasyon, 2016 Rio Olimpiyatı'na katılacak sporcuları belirleyen sıralamaya puan verdiği için büyük önem taşıyor.

Organizasyon öncesi bugün Serra Otel'de kura çekimi yapıldı.

ÖZYURT: "SAMSUN SPOR KENTİ OLDU"

Kura çekimi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "Samsun artık bir spor kenti oldu. Tesisleşme anlamında çok yüksek kaliteye ulaştık. Yarın bunu sporseverler bir kez daha görecek. Gerçekten çok güzel hazırlandık. Üçüncü yılımızda katılım yüksek oranda oldu. Bizler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu işe inanmış bir ekibiz" dedi.

UYSAL: "SAMSUN BU YARIŞA SAHİP ÇIKIYOR"

Grand yarışlarının şehir isimleriyle anıldığını belirten Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, "Öncelikle International Judo Federation'ın (IJF) Türk judosuna güvenerek böyle bir organizasyonu bizlere vermesi bizim için çok önemliydi. Biz de ülke olarak bunun altından kalkacağımızı taahhüt ettik ve her geçen sene 2013-2014 ve 2015 yıllarında yaptık. Seviyesi ve katılımı yükselerek mükemmel bir organizasyon çıkartıyoruz. Özellikle Samsun'da Valilik başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne güzel bir hazırlık yaptıkları için teşekkür ediyorum. Tabii ki şehrin buna sahip çıkması bizim için çok önemli. Çünkü grand yarışları şehir isimleriyle anılıyor. Bu anlamda Samsun her geçen gün bu yarışa daha da sahip çıkıyor" diye konuştu.

Toplantıya ayrıca IJF Baş Spor Direktörü Vladimir Barta ve müsabaka organizatörü Mehmet Yılmaz da katıldı.

27-29 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Judo Grand Prix Samsun" organizasyonuna geçen yıl Türkiye dahil 44 ülkeden toplam 357 sporcu mücadele ederken, yarın başlayacak olan organizasyonda 68 ülkeden 500 sporcu madalya için yarışacak.

MÜSABAKA PROGRAMI

Samsun Grand Prix'te 3 gün boyunca sabah seansında elemeler, akşam seansında ise finaller ve madalya seremonileri yapılacak. Müsabakalar sabah saat 10.00'da başlayacak, madalya maçları ise saat 17.00'de start alacak. Organizasyonun ilk gününde erkeklerde 60 ve 66 kilo, kadınlarda ise 48, 52 ve 57 kiloda maçlar yapılacak ve şampiyonlar belli olacak. Grand Prix'in ikinci gününde erkeklerde 73 ve 81 kilo ile kadınlarda 63 ve 70 kiloda maçlar var. Kapanış günü olan 29 Mart Pazar ise erkeklerde 90, 100 ve +100 kilo ile kadınlarda 78 ve +78 kiloda madalyalar sahibini bulacak.

100 BİN DOLAR ÖDÜL

3 gün sürecek Samsun Grand Prix'te toplam kadınlarda ve erkeklerde 14 sıklette 56 madalya verilecek. Olimpik puanlama için büyük önem taşıyan Grand Prix müsabakalarında birinciye 300, ikinciye 180, üçüncülere 120, beşincilere 60, yedincilere de 48 puan veriliyor. Grand Prix'te toplam para ödülü olarak 100 bin dolar dağıtılırken, birinciler 3 bin dolar, ikinciler 2 bin dolar, iki üçüncü de biner dolar ödül kazanacaklar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Judo Grand Prix Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement