İsrail Cumhurbaşkanı: İsrail Toplumunun Tedaviye İhtiyacı Var - Son Dakika
Güncel

İsrail Cumhurbaşkanı: İsrail Toplumunun Tedaviye İhtiyacı Var

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail toplumunun hasta olduğunu ve bunun tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

20.10.2014 12:37  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, "İsrail toplumunun hasta olduğunu ve bunu tedavi etmemiz gerektiğini itiraf etmenin zamanı geldi" dedi.

"GERGİNLİK REKOR SEVİYEDE"

Rivlin, İsrail Bilim Akademisin'de düzenlenen "Yabancı Düşmanlığı ve Başkasını Kabullenme" konferansında yaptığı konuşmada, "İsrail'deki Araplar ve Yahudiler arasındaki gerginlik rekor seviyelere ulaştı. Farklı taraflar arasındaki ilişkiler ise en düşük seviyede seyrediyor. Şiddet hastalığı sadece belli bir kesimle sınırlı değil, tüm alanlara nüfuz etmiş durumda" ifadelerini kullandı.

SÖZLÜ TACİZ İTİRAFI

Facebook'ta "belli bir grubun görüşüne tam olarak uymayan bir paylaşımda bulunduğunda kendisinin de sözlü tacize uğradığını" dile getiren Rivlin, "İsrail toplumunun hasta olduğunu ve bunu tedavi etmemiz gerektiğini itiraf etmenin zamanı geldi" diye konuştu

"İNSAN OLMAYI MI UNUTTUK"

İsrailli akademisyenlerin, şiddetin azaltılmasında çok önemli bir yerinin olduğunu düşündüğünü anlatan Rivlin, şunları kaydetti:

"Her iki taraftan da şok edici şiddet olaylarına şahit olduk. Futbol stadlarında olduğu kadar akademide de şiddet var. Sosyal medyada, hastanelerde ve okullarda da şiddet var. Martin Buber'ın sözlerini özetleyerek, 'Bizler Yahudi olmayı unuttuk mu?' diye sormayacağım. Bunun yerine, 'İnsan olmayı mı unuttuk?' diye soracağım. Nasıl konuşulabileceğini mi unuttuk? İsrailli akademisyenlerin, toplumdaki şiddeti azaltmada çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum."

2 TEMMUZ'DAN BU YANA SOKAK GÖSTERİLERİ DEVAM EDİYOR

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılarak öldürülmüştü. Hudayr'ın ölümünün ardından Kudüs, ikinci İntifada'dan bu yana en büyük sokak gösterilerine sahne oluyor.

FİLİSTİNLİLERLE İSRAİL ASKERLERİ ARASINDA GERGİNLİK

İsrail'in farklı gerekçelerle, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini yasaklaması ve Yahudi yerleşimcilerin girişine izin vermesi Filistinlilerle İsrail askerleri arasında sık sık gerginliğe neden oluyor.

MÜSLÜMANLARIN İLK KIBLESİ

Mescid-i Aksa Külliyesi içerisinde Kıble Mescidi ile Emeviler döneminde inşa edilen Kubbetu's Sahra camisinin yanı sıra müze, medreseler, bahçeler ve büyük avlu bulunuyor. İslam dünyasında Beyt'ul Makdis ve Mescid-i Aksa adları verilen külliye alanı, Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor.

MESCİDİ AKSA'DA SIK SIK GERGİNLİK YAŞANIYOR

Süleyman Mabedi kalıntılarının külliye alanının altında olduğuna inanan Yahudi yerleşimciler külliye alanı altında kazı çalışmaları yapıyor. Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

İsrail Cumhurbaşkanı: İsrail Toplumunun Tedaviye İhtiyacı Var
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Cumhurbaşkanı: İsrail Toplumunun Tedaviye İhtiyacı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • adem oğlu adem: sizin tedaviye değil dünyadan silinmenız gerekııyor cünkü az müslüman kanı içmedinız binlerce yetım biraktınız Yüce Allah sizlerıde yok etsin. . . . 33 1 Yanıtla
  • raskoln: hay bunu bileydin başkan sizin tedaviye türkiyedeki akplilerinde tedaviye ihtiyacı var 16 7 Yanıtla
  • ZEHRA53: Bence Dünyadaki insanların çoğu (buna maalesef ülkemizde dahil ) tedaviye ihtiyacı var. Herkesin psikolojisi bozuk, herkes çok gergin kimsede sabır, hoşgörü, tahammül, merhamet sevgi kalmamış. 21 0 Yanıtla
  • ÖLENECEGİNİ HİSSEDEN KOPEK...: evet bu adam eceline susamış. !! Ama dogru da yaptı ve gerçegi nihayet itiraf etti. Ama bu açıklaması kendisi açısından kötü çünkü bu artık hasta degil ölü bir İSRAİL CUMHURBAŞKANI. . BİR ATASÖZÜMÜZ VAR HATIRLATMAK YERİNDE OLACAK. ÖLECEGİNİ HİSSEDEN KOPEK CAMİ DUVARIBNA İŞERMİŞ. . :), aMA kfr dogru dedi. 4 0 Yanıtla

Advertisement