İsrail, Gazze'nin Tek Elektrik Santralini Vurdu - Son Dakika
Güncel

İsrail, Gazze'nin Tek Elektrik Santralini Vurdu

İsrail ordusu, Gazze'nin tek elektrik santralini ve onu besleyen yakıt deposunu vurdu. Gazze'de evler, hastaneler, okullar ve tüm yaşam alanlarında elektrik kesildi.

29.07.2014 13:54  Güncelleme: 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları devam ederken, İsrail tankları bugün bölgedeki tek elektrik santralini vurdu. İsrail savaş uçakları bugün Gazze’de Hamas’ın üst düzey lideri İsmail Haniye’nin evini yerle bir ederken, Hamas’ın El Aksa televizyonunun binası da hasar gördü. Bugün vurulan hedefler arasında ayrıca bir cami ile hükümet binaları da bulunuyor.

ÜRETİM TAMAMEN DURDU

Gazze Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Fethi eş-Şeyh Halil, yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'deki tek elektrik santralinin ana yakıt tankerini vurması üzerine üretim tamamen durdu" dedi.

BÜYÜK YANGIN ÇIKTI

Gazze elektrik dağıtım şirketi yetkilisi Cemal Dardasavi, bu saldırı sonucu santrali kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Santralin vurulması sonucu büyük yangın çıkarken, yükselen alevler uzaktan bile görülüyordu.

ELEKTRİK AÇIĞI YÜZDE 90'A ÇIKTI

İsrail'in daha önce bazı elektrik ana hatlarını kesmesi dolayısıyla enerji açığı yüzde 90'a ulaşmıştı.

Elektrik ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 360 megavat gücünde enerjiye ihtiyaç duyulan Gazze'de, sadece yaklaşık 200 megavat enerji elde edilebiliyor.

Gazze, enerji ihtiyacının 120 megavatını İsrail'den, 28 megavatını Mısır'dan karşılıyor.

EL KASSAM: İSRAİL ZIRHLI ARACI VURULDU

Öte yandan, İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, tarafından yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin kuzeyinde yer alan Kissufim bölgesinde İsrail askerlerini taşıyan aracın roketle vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, olayda ölen ve yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Açıklamada ayrıca, başkent Tel Aviv ve Aşkelon kentlerine sabah saatlerinde roket ve füze saldırılarında bulunulduğu, M75 tipi 4 roketin Tel Aviv'e, 10 Grad füzesinin de Aşkelon'a fırlatıldığı ifade edildi.

İSRAİL 53, HAMAS "110 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ" DİYOR

İsrail ordusu, kara saldırılarının başladığı 17 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden asker sayısının 53'e yükseldiğini açıklarken, Kassam Tugayları 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

İSRAİL'E 4 FÜZE ATILDI

Öte yandan İsrail Kanal 2 televizyonunun ordu kaynaklarından naklettiği habere göre, Gazze Şeridin'den Askalan kentine ve Eşkol bölgesine ikişer füze atıldı.

Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld de sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkenin güneyinde yer alan Askalan kentin uyarı sirenlerinin çaldığını belirtti.

100'DEN FAZLA CESET HASTANELERE GETİRİLDİ

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden 100'den fazla kişiye ait cesedin hastanelere getirildiğini belirtti.

AA muhabirine konuşan Kudra, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, gece yarısından 15.30'a kadar 100'den fazla kişi hayatını kaybetti" dedi.

Kudra, İsrail'in aralıksız olarak devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının bin 158'e, yaralı sayısının ise 7 bine yükseldiğini kaydetti.

53 İSRAİL ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı günden bu yana 53 İsrail askerinin ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail, Gazze\'nin Tek Elektrik Santralini Vurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail, Gazze'nin Tek Elektrik Santralini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • BNL: Bize gelince Ermeni soykırımı diye böğürenler neredesiniz? 10 1 Yanıtla
  • EY İSRAİLOĞULLARI;: EY İSRAİLOĞULLARI ZÜLMÜN DEVEM ETMEYECEK, KATLETTİĞİNİZ MÜSLÜMANLAR, CENNETLERİNİ GARANTİLEMİŞLERDİR. SİZİN İSE GARANTİLEDİĞİNİZ ESFELÜSSELEFİNDİR. LANET DÜNYA DURDUKÇA LANET ÜZERİNİZE OLACAKTIR. AHİRETTE İSE ŞEYTANLARLA, İBLİSLERLE BİRLİKTE HAŞROLUNACAKSINIZ. 9 1 Yanıtla
  • mardinli: bu zalimlere müdahale için allahın israilogullarına ebabil kuşlarını göndemesinimi bekleyecegiz, belkide allah cc ebabil kuşlarını zulme ses çıkarmayan müslümanların üzerine gönderecek, , , , 5 1 Yanıtla
  • Nurtekin: İsrail'in bu yaptığı saldırılarının Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1-2 hafta kala yapması tesadüf değil. . . Seçimlere kadar İsrail Filistin' vurmaya devam edecektir. Çünkü bu İsrail'in son çırpınışları. . 6 0 Yanıtla
  • israil bitirmeye oynuyor: sanırım israil bu sefer gözünü karatmış gazzeyi boşatmaya haması yok etmeye kara vermşiş geri dönüşü olmayan bir yola girmişler 3 0 Yanıtla

Advertisement