Hizbullah'tan İsrail Askeri Araçlarına Füzeli Saldırı - Son Dakika
Dünya

Hizbullah'tan İsrail Askeri Araçlarına Füzeli Saldırı

İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail askeri araçlarına füze atıldığını açıkladı. Saldırıyı Hizbullah üstlenirken olayda 2 İsrail askeri ve 1 BM Barış Gücü askeri öldü.

28.01.2015 13:09  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

 Lübnan topraklarından fırlatılan bir roket sınıra yakın bölgede İsrail askeri aracına isabet etti. En az dört İsrail askerinin öldüğü saldırıyı Hizbullah üstlendi. İsrail ordusu, saldırıda 2 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yaşanan olayda 1 Birleşmiş Milletler Barış Gücü askeri de hayatını kaybetti.

Al Jazeera muhabiri Velid Ömeri de, İsrail ordusu yetkililerinin Genelkurmay Başkanlığı'nda acil toplantı yaptığını ve Lübnan sınırında olağanüstü hal ilan edildiğini söyledi.

HER AN ÇATIŞMA ÇIKABİLİR

Ömeri, "İlerleyen saatlerde Şeba arazisinde çatışmalar görülebilir. İsrail savaş uçaklarını kullanıyor." dedi.

Al Jazeera'nin Şeba arazisinde bulunan muhabiri İlyas Kerram ise, "İsrail Güney Lübnan'da Hizbullah mevzilerini bombalıyor. Resmi açıklamaya göre, saldırı zırh delici özelliğe sahipti. Savaş uçakları yoğun biçimde uçuyor. Askeri araçlar bölgeye gönderiliyor. Şeba'daki İsrail takviyeleri daha geniş çaplı bir hareketin olacağını gösteriyor." diye konuştu.

Saldırıyı üstlenen Hizbullah, İsrail'in 18 Ocak'ta Kuneytra'da öldürdüğü Hizbullah mensuplarının 'intikamının alındığını' duyurdu.

İSRAİL KARŞILIK VERİYOR

Saldırıdan sonra İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Şeba çiftlikleri bölgesini vurmaya başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail güçlü bir şekilde cevap vermeye hazır" ifadelerini kullandı.

İSRAİL, ARALARINDA ÜST DÜZEY KOMUTANLARIN DA OLDUĞU 6 HİZBULLAH ÜYESİNİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

İsrail 18 Ocak Pazar günü Suriye topraklarındaki Hizbullah hedeflerine düzenlediği saldırıda, aralarında üst düzey komutanların da olduğu altı Hizbullah üyesini öldürmüştü. Eski askeri kanat lideri İmad Mugniye'nin oğlu Cihad Mugniye de ölenler arasındaydı. Cihad Mugniye, babası İmad Mugniye'nin bir suikastle 2008 yılında Şam'da öldürülmesi sonrası bizzat Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin koruması altındaydı.

Saldırıda öldürülen bir başka isim ise İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nde görevli bir saha komutanı olan Huşeng Allahdadi olmuştu. Allahdadi, Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin yakın silah arkadaşlarındandı.

Hizbullah\'tan İsrail Askeri Araçlarına Füzeli Saldırı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Hizbullah'tan İsrail Askeri Araçlarına Füzeli Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • MARDİNLİ ARAP: PKKNIN ARKASINDA ZATEN AMERİKA VE İSRAİL VAR HELAL OLSUN HİZBULLAHA. 27 3 Yanıtla
  • adnan yılmaz: israil vurduğu zaman niye vuruyor diyorsunuz? baksanıza işte bunun için vuruyor. adamlara füze yağdırıyorlar devamlı tehdit ediyorlar sizi haritadan silicez diyorlar. israilde vatandaşlarını ve topraklarını korumak zorunda. kendilerini savunmaları en doğal hakkı. israili bu kadar eleştireceğinize onu tehdit eden arap ülkelerini ve israile füze yağdıran hamas ve hizbullahı eleştirin azıcık. 3 25 Yanıtla
  • ali: HİZBULLAH ALLAHIN ASKERLERİ ALLAH İÇİN ÇARPIŞAN HASAN NASRALLAH SEYİD PEYGENBER SOYUNDAN GELEN GEBERİN SONİSTLER 17 9 Yanıtla
  • alisu: terörist küfrün karşısında mücadele eden savaşan bütün Müslümanlara Allah YARDIM etsin. 24 1 Yanıtla
  • yarınını düşünmek: birzamanlar dünyanın her tarafında öldürülüyordu bu İsrailliler çünkü tüm dünya bunların ne olduğunu biliyordu ama tek akıllı filistindi ya gitti para için topraklarının yarısını sattı bunlara bir ülke kursunlar diye aslında onlarda biliyorlardı gün gelecek bu israilin torununlarının başına bela olacağını ama para daha tatlı gelmişti oyüzden İsrail kadar ogün o toprakları onlara satan filistinde suçlu 6 18 Yanıtla
  • Batmanlı: Araplardan bir cacık olmaz işid niye israil E savaş açmıyor ama kürtleri ve türkmenleri kesiyor ben kürdüm bu Türkiye cumhuriyeti için canımı veririm .ama şunu söyliyim iyiki kobanide işidi öldürdüler ve işide destek kim verirse Allah belasını versin yaşasın Türk kürd kardeşliği 19 3 Yanıtla
  • necmettin demir: Yiğit hizbullah 16 6 Yanıtla
  • zeus: Kahrolsin israil kahrosun hizbullah 12 9 Yanıtla
  • BERKAY YAKA: PEYGAMBER EVLADI SEYYİD HASAN NASRALLAH VE SEVENLERİNE SELAM OLSUN, ÜMMETİN ŞEREF VE HAYSİYYETİNİ KORUYAN KOLLAYAN VE CANI PAHASINA CEDDİ HZ HÜSEYN GİBİ YEZİD VE YEZİD GİBİ LANETLİ OLAN İSRAİLE KARŞIEVLADINI VE KENDİNİ ÜMMETE CANLI KALKAN YAPAN SEYYİD HASAN NASRALLAHA SELAM OLSUNHARİCİ VE MUAVİYE LANETLİSİNİN YARDAKÇILARINA YAZIKLAR OLSUNKİŞİ SEVDİĞİ İLEDİRKİŞİ SEVDİĞİ İLE HAŞROLUR, , , , , 10 8 Yanıtla
  • derda: zalimler için yaşasın cehennem . zafer muslumanların olacak sonunda inşallah 11 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement