Isparta Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Isparta Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

Isparta merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda mahkemeye sevk edilen 10 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

21.01.2015 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda mahkemeye sevk edilen 10 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 10 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bazı şüphelilerin avukatı Hıdır Yıldız, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, şüphelilerin "Görevleri gereği düzenlemeye yetkili oldukları resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira" suçlarından gözaltına alındıklarını söyledi.

Şüphelilerin savcılıkta hiç soru sorulmadan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğini öne süren Yıldız, "Mahkemede savunmamızı yaptık. Hakim dosyayı çok iyi incelemiş ki çok güzel gerekçeli bir kararla şüphelilerin serbest bırakılmasına karar verdi" dedi.

Yıldız, şüpheliler hakkında herhangi bir adli kontrol ya da yurtdışına çıkış yasağı konulmadığını, en kısa zamanda beraat etmelerini ümit ettiklerini anlattı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yaklaşık 7 ay süren araştırmanın ardından dün, Isparta ile Tunceli, Bingöl, Mardin, Osmaniye ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 3'ü eski polis olmak üzere 10 emniyet personeli gözaltına alınmıştı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Isparta Merkezli 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement