İSKEP İle Dezavantajlı Gruplar Yaşama Katılacak - Son Dakika
Ekonomi

İSKEP İle Dezavantajlı Gruplar Yaşama Katılacak

İSKEP İle Dezavantajlı Gruplar Yaşama Katılacak

İSKEP kapsamında yürütülen kampanyada, dezavantajlı, engeli birey ve grupların sosyal yaşama dahil olmaları ve istihdam edilmeleri için çalışmalar yürütülecek.

07.07.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği ve Türkiye'nin ortak finansmanlığıyla Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından yürütülen İstihdam için Eğitim ve Koordinasyon Projesi (İSKEP) kapsamında "Diyarbakır İşgücü Piyasası Analizi" projenin analiz çalışmalarının Diyarbakır sonuçlarını, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı.

Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Süvari, Sümer Park Engeli Meclisi, İSKEP Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Paulu Pedroso ve daire başkanları katıldı. Diyarbakır Proje Koordinatörü Ramazan Tunç, dezavantajlı bireylerin istihdam edilmesinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve daha kolay şekilde istihdam edilebilmelerini sağlamak hedefi ile başlanan İSKEP kapsamında 10 ilde, 12 belediye ile birlikte iş gücü piyasası analizleri gerçekleştirildiğini belirtti. İSKEP temel amaçlarından birinin dezavantajlı işgücünün arz ve talep tarafındaki ihtiyaçlarının net bir şekilde ortaya koyması ve özellikle dezavantajlı bireylerin istihdamının artırılmasını amaçlandığını belirten Tunç, bu projenin çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

Ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Süvari, proje kapsamında eğitim gören dezavantajlı grupların iş bulması İSKEP'in çok önemli bir proje olduğunu belirtti. İş başvurularında önceliklerinin eğitim gören kişilerin olacağını belirten Süvari, dezavantajlı grupların bu eğitimle buluşmasının çok önemli olduğunu, dışarı çıkamayan, sosyal yaşamdan uzak tutulan yurttaşların, bu proje ile yaşama katılması anlamını taşıdığını belirtti. Süvari, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.

Yapılan konuşmalar ardından projenin sonuçları sinevizyonla gösterildi. Buna göre, "Dezavantajlı bireyler ve gruplara iş imkanı sağlanacak, topluma kazandırılacak. Verilen eğitimlerle daha çok engelli, toplumdan dışlanmış bireyler yaşam içine alınacak. Toplumdan dışlanan, dezavantajlı bireylerin istihdamını sağlayacak gerekli ücretler belirlenecek" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi İSKEP İle Dezavantajlı Gruplar Yaşama Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement