IŞİD'e Katılmak İçin Evden Kaçan ABD'li Genç Kızlar Yakalandı! - Son Dakika
Güncel

IŞİD'e Katılmak İçin Evden Kaçan ABD'li Genç Kızlar Yakalandı!

IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmek isteyen, yaşları 18'in altında ABD'li 3 genç kız Almanya'da yakalandı. Kızlar Suriye'ye Türkiye üzerinden gideceklerdi.

22.10.2014 16:17  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FBI, IŞİD'e katılmak için yola çıkan 3 Amerikalı genç kızı Almanya'da buldu. ABC haber kanalına açıklamalarda bulunan ABD'li yetkili, kızların IŞİD dahil Suriye'deki radikal grupların propagandalarından etkilendiklerini söyledi.

15 ve 17 yaşındaki kız kardeşler ile 16 yaşındaki diğer kızın kimlikleri açıklamazken kız kardeşlerin Somali, diğer kızın ise Sudan kökenli olduğu belirtildi.


"MUHALİF GENÇLER"

Bölgedeki çatışmalara katılmak isteyen ve radikalleşen "muhalif gençlerin" sayısındaki artışın endişe verici olduğunu belirten yetkili, medyaya yansımayan başka vakaların da olduğu itiraf etti.

Kızlara önce Almanya'da biriyle irtibat kuracakları ve daha sonra Türkiye üzerinden Suriye'ye gidecekleri söylenmiş. Yakınlarının ihbarı ile bulunan kızlar FBI'ın girişimi ile ABD'ye geri getirilirken kızlarla ilgili henüz bir işlem yapılmamış. Reşit olmadıkları için kızlara herhangi bir suçlama yapılıp yapılmayacağı veya tutuklanıp tutuklanmayacakları belli değil.

FBI YAKIN TAKİPTEYDİ

Aileleri 17 Ekim'de kızların kayıp olduklarını bölgelerindeki şerife bildirmişler ama kimse kızların ülkeyi terk ettiğinden bahsetmemiş. Bu Pazartesi aileden birinin şerifi arayıp kızların döndüğünü haber verince de dava kapatılmış. Bu süreçten haberdar olduklarını belirten FBI sözcüsü Sue Payne "FBI'ın süreci takip ettiğini ve kızların ailelerinin yanına dönmelerine yardımcı olduklarını açıkladı.

IŞİD\'e Katılmak İçin Evden Kaçan ABD\'li Genç Kızlar Yakalandı!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD'e Katılmak İçin Evden Kaçan ABD'li Genç Kızlar Yakalandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • yusuf: ışidi takdir etmemek elde değil 4 7 Yanıtla
  • BEYİN: BUNLARIN BEYİNLERİ ÖYLE BİR YIKANMIŞKİ. NE SÖYLESEN BOŞ. SONLARININ UÇURUM OLDUĞUNUN FARKINA BİLE VARAMIYORLAR. ALLAH ISLAH ETSİN. IŞİD'İN DE BELASINI VERSİN. 'AMİN 6 4 Yanıtla
  • arnavut: krolara katılım serbest kimse gitmiyo bunlara yasak herkes gidiyor 4 4 Yanıtla
  • GDO: duydular işid in yaptığı tecavüzleri bir yanı yanan işid e kaçıyor oraya gideceğinize gelin türkiyede abaza çok hiç oraya gitmeye zahmet etmeyin 2 6 Yanıtla
  • ülkemizde yapancı olduk: kendi toplarımızda yapancı oldu giren cıkan bellisiz bu hükümetin drehal istifaya çağrıyoruz halk olarak ülkede milyoonlarca yapancı var suriyeliler her yerde sayıları katlanıyor ve birde utanmadan bu topları biz alacağız diyor sizde bu kafa olduğu sürece işte bu kafa kimde anlamadım 3 3 Yanıtla
  • TEHLİKELİ: kim ne derse desin ışıd amerikan projesidir 4 2 Yanıtla
  • azgın women: dunya buyuk bir yer elbette değişik fantazileri olan kızlar çıkar. 5 0 Yanıtla
  • ali: kadınlara şimdilik gerek yok devlet olunca 1 4 Yanıtla
  • mustafa: civcivlerim 2 2 Yanıtla
  • aykut: bilerek veya bilmeyerek ışide katılım çok olmasından korkuluyor 0 0 Yanıtla

Advertisement