İrlanda'da Boks Maçı Öncesi Silahlı Baskın - Son Dakika
Spor

İrlanda'da Boks Maçı Öncesi Silahlı Baskın

Hafif siklet unvan maçı öncesi tartı seremonisi silahlı saldırıya sahne oldu. Silahlı saldırıda üç kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan bir kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

06.02.2016 05:53  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İrlanda'nın başkenti Dublin'de, Regency Oteli'nde dünya hafif sıklet unvan maçı öncesi tartı seremonisi düzenlendi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Maçın boksörlerinden Jamie Kavanagh'ın tartıdan inmesinin hemen ardından yüzlerce davetlinin bulunduğu salonda silahlar konuştu. Yerel saat ile 14:30'da meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan bir kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

OTOMATİK SİLAHLARLA SALONU BASTILAR

Dublin polisi sözcüsü Barry O'Brien'ın akşam saatlerinde basına yaptığı açıklamada, silahlı saldırı olayına en az dört kişinin karıştığının tespit edildiğini söyledi. "Saldırganlardan ikisi polis özel tim (SWAT) üniforması giymiş, başlıkları da dahil olmak üzere. Bu kişiler ellerinde otomatik silahlarla salona girmiş. Diğer iki saldırganın elinde tabancalar olup, bu iki saldırgandan biri kadın kılığına girmiş ve kahverengi peruk takmış. Diğer saldırgansa tıknaz yapıda olup bej rengi kep takmış". Polis yeraltı dünyasıyla bağlantılı olduğuna inandığı silahlı baskın sonrasında otelin çevresini güvenlik çemberine aldı ve olay yeri inceleme ekiplerinin delil toplaması için oteli bir süreliğine kapattı.

ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Ölen şahsın kimliği, polis araştırması sonucunda David Byrne olarak belirlendi. Byrne, İrlanda kokain ticaretinin önde gelen isimlerinden 'Şişman' Freddie Thompson'ın kuzeni olarak biliniyordu. Dublin polisi; Byrne'ın infaz edilmesinin, geçen senenin eylül ayında İspanya'da bir tetikçi tarafından öldürülen Gary Hutch cinayetiyle bağlantılı olduğunu düşünüyor.

BABASI İNFAZ EDİLMİŞTİ

Boksör Jamie Kavanagh'ın babası olan Gerard 'Balta' Kavanagh da, 2014 yılının eylül ayında yine İspanya'da iki tetikçi tarafından 9 kurşunla infaz edilmişti. Baba Kavanagh ünlü mafya babası Christy Kinahan'ın 'adamı' olarak tanınıyordu. Boksör Jamie Kavanagh'ın kuzeni Paul Kavanagh da 2015 yılının mart ayında, yine mafya tarafından işlenen bir cinayete kurban gitmişti.

"BEN İYİYİM"

Dünya Boks Organizasyonu tarafından düzenlenen Avrupa hafif sıklet boks unvan maçında, önümüzdeki cumartesi gecesi Jamie Kavanagh ve Antonio Joao Bento ringe çıkacaktı. Tartıdan indiği sırada silahların patladığı salondan hızla kendini dışarı atan Kavanagh, Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Beni merak edenlere, ben iyiyim. İlginiz için teşekkürler. Bugün şanslıydım, tüm söyleyebileceğim bu..." satırlarını yazdı.

BOKS MAÇI İPTAL EDİLDİ

Dublin Ulusal Stadyumu'nda 'Klanların Çarpışması' şovunun bir parçası olarak düzenlenecek boks maçı, yaşanan silahlı baskının sonrasında iptal edildi.



Boksör Jamie Kavanagh ve Babası Gerard 'Balta' Kavanagh

'Şık' Don Christy Kinahan (solda), 'Şişko' Freddie Thompson (sağda)

Cinayete kurban giden David Byrne

İrlanda\'da Boks Maçı Öncesi Silahlı Baskın

Son Dakika Spor İrlanda'da Boks Maçı Öncesi Silahlı Baskın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • HDP,Li: gebersin hainler,,bize bir sey olmasinda. 1 0 Yanıtla

Advertisement