İran'la Bilimde İşbirliği - Son Dakika
Eğitim

İran'la Bilimde İşbirliği

İran\'la Bilimde İşbirliği

Iranian Research Organization for Science and Technology ile Dicle Üniversitesi arasında bilim alanında genç nesilleri yetiştirilmesi üzere işbirliği kararı alındı.

07.04.2015 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi'nde Mayıs 2014'te gerçekleştirilen uluslararası katılımlı 4. kristalografi kongresine katılan İranlı bilim insanları, DÜBTAM'ı ziyaretleri sırasında çok etkilendiklerini, beğendiklerini dile getirerek, DÜBTAM ile işbirliği anlaşması yapmak istediklerini belirtmişti.

Yapılan ikili anlaşma çerçevesinde DÜBTAM ekibi, Iranian Research Organization for Science and Technology'yi (IROST) ziyaret etti. Yapılan ziyarette DÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, İranlı bilim insanlarına Diyarbakır, Dicle Üniversitesi ve DÜBTAM hakkında sunum yaparak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ayrıca Doç. Dr. Yusuf Selim Ocak ve Doç. Dr. Ömer Çelik, IROST personeli ve IROST'ta lisansüstü eğitim alan öğrencilere Nano yapılar, Güneş pilleri ve Kristalografi gibi konularda seminerler verdi. Yapılan ziyaret çerçevesinde yapılan görüşmeler sonucunda, Ekim 2015'te uluslararası düzeyde kristalografi, yenilenebilir enerji ve farmasötik teknoloji konularından 3 farklı çalıştay düzenlenmesine karar verildi. Yapılan görüşmelerde yeni nesil güneş pillerinin geliştirilmesi, anti kanser ilaçların sentezi ve karakterizasyonu ile çevresel uygulamalar için nano katalizör konularında uluslararası projelerin yapılması, bu konularda genç nesillerin yetiştirilmesi için mutabakat sağlandı.

DÜBTAM yetkilileri, ayrıca Center of Excellence for Color Science and Technology (ISST) ziyaret etti. DÜBTAM müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel araştırma merkezinde DÜBTAM ile ilgili bir sunum yaptı. Yapılan ziyaretlerde ISST ile ortak çalışmalar düzenlemek üzere işbirliği yapılmasına karar verildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim İran'la Bilimde İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement