İran'ı Karıştıran Başı Açık Kadın, Erkek Aktörmüş - Son Dakika
Güncel

İran'ı Karıştıran Başı Açık Kadın, Erkek Aktörmüş

İran\'ı Karıştıran Başı Açık Kadın, Erkek Aktörmüş

İran'da Amerikan askerlerini canlandıran grupta yer alan ve başı açık diye muhafazakar kesimin eleştirdiği kişinin kadın kılığına girmiş erkek aktör olduğu ortaya çıktı.

13.02.2016 15:00  Güncelleme: 15:26

İran'da İslam Devrimi'nin yıldönümü sebebiyle düzenlenen geçitte, ABD askerlerini canlandıran gruptaki kadın, ülkede krize yol açtı. Muhafazakar kesimin başı açık diye eleştirdiği kişinin, aslında "kadın kılığına girmiş bir erkek aktör" olduğu açıklandı.

BÜYÜK TARTIŞMA YARATTI

İran'da İslam Devrimi'nin 37'nci yıldönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikte, Devrim Muhafızları'nın geçen ay Basra Körfezi'nde gözaltına aldığı Amerikan askerlerini canlandıran grup, ülkedeki muhafazakarları ayağa kaldırdı.


BAŞININ AÇIK OLMASI TEPKİ ÇEKTİ

Grupta Amerikalı kadın askeri temsil eden oyuncunun başının açık olması, muhafazakar kesimin tepkisine yol açtı. Bazı gazeteci ve siyasiler, sosyal medya üzerinden İran sokaklarında başı açık şekilde bir kadının dolaştırılmasını 'utanç verici bir durum' olarak niteledi.


PERUK TAKMIŞ ERKEK

Tepkilerin büyümesi üzerine bir açıklama yapan organizatörler, ABD'li kadın askeri canlandıran kişinin gerçekte peruk takmış bir erkek aktör olduğunu duyurdu.


İran, 12 Ocak'ta Basra Körfezi'ndeki Farsi Adası yakınlarında karasularına girdiği gerekçesiyle iki Amerikan botuna el koyup, içlerindeki biri kadın 10 denizciyi gözaltına almıştı. İhlalin teknik hata sonucu yaşandığını ve Washington'un kendilerinden özür dilendiğini açıklayan Tahran, daha sonra denizcileri uluslararası sularda serbest bırakmıştı.

Son Dakika Güncel İran'ı Karıştıran Başı Açık Kadın, Erkek Aktörmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • imam: Böyle bir ülkede yaşanılırmı yobazlar türk kadını Atatürke ne kadar teşekkür etse azdır bütün özgürlüğünü ataya borçlu 16 17 Yanıtla
  • sefa: top lan buu 9 1 Yanıtla
    urfali: Hadi ya ciddimisin inanmiyorumm ?????? 6 0
  • imam: Bütün koyunlar irana meeee 3 4 Yanıtla
  • SAFTİRIK: İran duzgun bir memleket, her şey olçülu aşırılik yok. Bir tek dilenciye rastlanilmaz. Ben bir haftalik seyahatimde gece saat birde Tahran sokaklarinda rahatlikla dolastim alis veris merkezlerinde gezindim. Turk insanina sosyo kulturel yonden en yakin halk. Tanimak ve elestiriyi ona gore yapmak lazim. 2 4 Yanıtla
  • KUS BAKISI TURKIYE: Vay be bu coniler karidanma guzelmis, bunlari guzel bir cerrahi mudahale ve gogus sisirme operasyonu sonrasi basin nikahi...ha sorun cocukmu dediniz onunda cozumu var evlatlik alir o ozleminizi giderirsiniz.....gordunuzmu ucretsiz mutlulugunuz icin aile danismanligimin kiymetini bilin.... 1 4 Yanıtla
    faruk: salak coni dediğin iranlı acem onlar cahillik yapma 3 2

Advertisement