Instagram Sahte Takipçileri Sildi, Ünlüler Kızgın - Son Dakika
Teknoloji

Instagram Sahte Takipçileri Sildi, Ünlüler Kızgın

Instagram Sahte Takipçileri Sildi, Ünlüler Kızgın

Sahte ve aktif olmayan hesapları kaldıran Instagram, özellikle ünlülerden oluşan pek çok kullanıcının takipçi kaybetmesine neden oldu.

19.12.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahte ve aktif olmayan hesapları kaldıran Instagram, özellikle ünlülerden oluşan pek çok kullanıcının takipçi kaybetmesine neden oldu.

Instagram bir yandan 2014'ün en çok ziyaret edilen mekanları listesi gibi eğlencelikleri yayınlamakla meşgulken, bir yandan da yeni yıl temizliği yapıyormuş. Aktif olmayan veya sahte olduğu tespit edilen hesaplar silinince, birden bire Instagram'dan milyonlarca kişi/hesap yokoldu. Buna en çok yüksek miktarlarda takipçisi olan ünlüler bozuldu tabii.

Instagram'da bol miktarda takipçi kaybeden ünlülerin başını 3,538,228 kayıp takipçi ile Justin Bieber çekiyor. Onu dev online pazarlama gurularından Wellington Campos, 3,284,304 kayıp hesap ile takp ediyor. "Ma$e" isimli bir rap sanatçısı, 1 milyon'dan fazla takipçi kaybedip de, üzerine bir de daha fazla sanal takipçi satın almakla suçlanınca, hesabını kapatmış.

Başka bir rapper olan Akon ise takipçilerinin yarıdan fazlasını (2.4 milyon) kaybedince epey şaşırmış gibi görünüyor. Kim Kardashian da 1.3 milyon takipçi kaybı ile üst sıralarda yer alan ünlülerden. Toplam takipçilerinin %99'unu oluşturan 3,660,460 kişiyi kaybeden "chiragchirag78" isimli, kime ait olduğu belli olmayan bir hesap ise, temizlikten sonra anında kapatıldı.

Bu temizlikten Instagram'ın kendisi de pay aldı, firmanın kendi hesabından 18,880,211 takipçi bir anda silindi. Instangram ay başında bu temizliğin yapılacağı konusunda üyelerini uyarmıştı ama kimse bu kadar büyük rakamların silinmesini beklemiyormuş anlaşılan.

Bu arada görsel sosyal ağ ile ilgili geçen aylardaki bir başka önemli haber olan, Instagram'ın Çin'de yasaklanmış olduğunu da hatırlatalım.

The post Instagram Sahte Takipçileri Sildi, Ünlüler Kızgın appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Instagram Sahte Takipçileri Sildi, Ünlüler Kızgın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement