İnsanlar ve Hayvanlar Aynı Çeşmeden Su İçiyor! - Son Dakika
Güncel

İnsanlar ve Hayvanlar Aynı Çeşmeden Su İçiyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı bir köyde su kaynaklarının kuruması sebebiyle insanlar ve hayvanlar yıllardır aynı yerden su içiyor.

03.07.2015 17:02  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova ilçesine 35 kilometre mesafede İran sınırında bulunan Gedikli mezrasında daha önce kurulan depodaki su kaynağının kurumasının ardından insanlar, hayvanların da su içtiği köydeki tek çeşmeden su ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

İNSANLAR ve HAYVANLAR AYNI ÇEŞMEDEN SU İÇİYOR

Otuz haneli 350 nüfusun yaşadığı köyde 20 yıl önce yayladan getirtilen su hattından kurulan tek çeşmede gündüz hayvanlar, akşam da insanlar su içiyor. Gün ortasında yaklaşık 800 küçükbaş hayvanın su içtiği köy meydanındaki tek çeşmede, iftar saatinin yaklaşmasıyla beraber köydeki kadınlar yanlarında getirdikleri bidonlarda sırayla su alıyor.

EVLERİNDEKİ ÇEŞMEDEN SU AKMIYOR

Çeşme başında uzun kuruklar oluşturan kadınlar, yıllardır köyde su sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, evlerindeki çeşmelerden içme sularının akmadığını aktardı.

Su sıkıntısı nedeniyle evde bulunan çamaşır makinalarını yıllardır çalıştıramadıklarını belirten Songül Ayhan isimli kadın, "Bu köy yıllardır su sorunu yaşıyor. Evlerimizde sularımız akmıyor. Bu nedenle iftar saatine doğru gelip burada suyumuzu almaya çalışıyoruz. Bazen uzun kuyruklar oluşuyor ve su alamıyoruz. Banyo için bile bu çeşmeden su taşıyoruz. Çeyizimde alınan çamaşır makinam su akmadığı için evde ve hala kullanamadım" dedi.

HASTALIKLARA NEDEN OLUYOR

Köy sakini İhsan Ayhan ise, hayvanların da su içtiği çeşmeden su ihtiyaçlarını karşıladıklarını aktararak, "Hem insanların hem de hayvanların bu çeşmeden su içmesi zaman zaman hastalıkları da beraberinde getiriyor. Daha önce köydeki birçok çocuk hastalandı. Zaten havalar da ısınmaya başladı. Bu da beraberinde yeni hastalıkları beraberinde getirecek. Bunun yanında bazen gece saatlerinde su içmek için yukarıdaki mahalleden bu çeşmeye gelerek su içebililyoruz. Hayvanlarımız yayladan buraya geri gelmek zorunda kalıyor. Bu çeşmeden olukları doldurarak hayvanlarımızın su ihtiyacını karşılıyoruz. Bu çeşme de artık eskisi gibi akmıyor. Bu su artık köyümüze yetmiyor. Gündüz sadece hayvanlar içebiliyor. Akşam da biz gelip su alıyoruz. Bizler yetkililerin yardımıyla bu su sorunumuzu hal etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İnsanlar ve Hayvanlar Aynı Çeşmeden Su İçiyor!

Son Dakika Güncel İnsanlar ve Hayvanlar Aynı Çeşmeden Su İçiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • dd35: beter olun. Vatan hainleri o kaynakta kurur insallah 4 5 Yanıtla
  • 1903: Icmeye suları yokken , çamaşır ve bulaşık makinesine oylarını satmadılar mı bunlar.. 3 4 Yanıtla
  • yezdag 47: Burda masum çocuklara neler diyorsunuz günah gerçekten böyle ayrımcılık yapmak 6 1 Yanıtla
  • antalyali: 50 köyün satsinllar suyu köye getirsinler suya para vermiyordu bunlar elektrik bedava su bedava çocuk yapmak bedava doğal ortam 4 2 Yanıtla
  • Etimesgutlu : Hdp liler polise attıkları havai fişeklerin parasını verse yeter bu insanlara 5 1 Yanıtla
  • ali: cesme yapsan yıkarlar.yapmasan devlet bahmi derler.hıcde acımıyom 3 3 Yanıtla
  • sözcü: Alın size her gün AKP bunlara her hizmeti götürdü de olmadı diyenlere .....iş te yaptıkları hizmetler ortada . Ortalık hizmet kaynıyor.oralarda hizmet yapılıyor diyenlerin Allah bin belasını versin. Ne verdiniz ki ne bekliyorsunuz. 4 1 Yanıtla
  • anquvali: yarasın şifa niyetine 2 2 Yanıtla
  • Kartal: Yalanın daniskası 1 3 Yanıtla
  • barzan: Sırf hakkarili leri kötülemek için yapılmış bir haber..Hakkaride olan su bütün türkiyede yok..kirecsiz ohhhhhhh 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement