İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad'ı İkna Edecek Tek Kişi Vladimir Putin - Son Dakika
Güncel

İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad'ı İkna Edecek Tek Kişi Vladimir Putin

İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad\'ı İkna Edecek Tek Kişi Vladimir Putin

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye'nin geleceği konusunda, "Esad'i ikna edecek güce sahip tek bir kişi var, o da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin" dedi.

08.11.2015 13:55  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye konusunda Ruslarla anlaşamadıkları tek konunun, Esed'in geleceği olduğunu söyleyerek, "Esed'i ikna edecek güce sahip tek bir kişi var, o da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin" dedi.

HAMMOND, SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yayınlanan Andrew Marr programına katılan Hammond, Mısır'da düşen Rus yolcu uçağıyla bağlantılı gelişmeler, Rusya, Suriye ve ülkesinin Avrupa Birliği'deki geleceğine ilişkin soruları cevaplandırdı.

"İNGİLİZ TURİSTLERİN TAHLİYESİNE DEVAM EDİLİYOR"

Mısır'da düşen Rus yolcu uçağıyla bağlantılı olarak, İngiltere'nin Mısır'ın Şarm El Şeyh kenti ile karşılıklı uçuşları çarşamba akşamı askıya alma kararının ardından, Kızıldeniz kıyısındaki şehirde mahsur kalan İngiliz turistlerin tahliyesine devam edildiği belirtti.

"DÖNEN TURİSTLERİN SAYISI 5 BİNİ BULACAK"

Hammond, cuma gününden itibaren İngilizlerin güvenli bir şekilde ülkelerine geri getirildiğini, bugünkü uçuşlarla birlikte Birleşik Krallık'a dönen turistlerin sayısının 5 bini bulacağını söyleyerek, Şarm El Şeyh Havaalanı'nın kapasitesi ve artırılan güvenlik önlemleri nedeniyle uçuşlarda 2-3 günlük rötarlar yaşandığı konusunda da uyarıda bulundu.

"SURİYE'DE SİYASİ ÇÖZÜMÜ BULMAMIZ GEREKİR"

Hammond, İngiltere'nin Suriye'de terör örgütü IŞİD'e yönelik hava saldırıları düzenlenmesi planlarına ilişkin, konunun parlamentoda oylamaya sunulması planında değişiklik olmadığını belirterek, "Bunun doğru olduğunu düşündüğümüzde ve bu konuda parlamento'da oy birliği sağlandığından kendimizden emin olduğumuz zaman konuyu parlamento'ya taşıyarak, görüşeceğiz" dedi.

Hammond, İngiltere'nin 60 ülkeli bir koalisyonun parçası olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Eğer IŞİD'e karşı başarılı olmak istiyorsak, o zaman IŞİD'i, kalbinin attığı yerde, Suriye'nin doğusunda bitirmeliyiz. Bunu etkili olarak yapabilmek için de Suriye'deki geniş iç savaşa yönelik siyasi bir çözüm bulmamız gerekli. Bu süreç, Viyana'daki görüşmelerle tekrardan çalışma halinde. Bölgede ateşkes sağlanmalı, Suriye'deki meşru muhalif grupları da kapsayan bir siyasi diyalog yürütülmeli. Böylece Suriye'nin geleceğine inanan herkesi bir araya getirerek, IŞİD teröristlerine karşı çalışabiliriz."

"ESAD'I İKNA EDECEK TEK KİŞİ PUTİN"

İngiliz bakan, IŞİD'in bitirilmesi ihtiyacı ile Suriye'nin geleceğine ilişkin geniş kapsamda birçok konuda Ruslarla aynı görüşü paylaştıklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açıkça söylemek gerekirse Ruslarla anlaşamadığımız tek konu, Esad'in geleceği. Biz, müttefiklerimizin çoğunluğu ve ortaklarımız, geçiş sürecinde Esad'in gitmesi gerektiği ihtiyacına inanırken, Ruslar ise şu anda halen, 'Hayır, eğer Esad isterse, gelecekteki seçimlere adaylığını koymasına izin verilmeli' diyor. Esad'in bir sabah uyanıp, bu işi artık daha fazla yapmak istemediğine karar vermesi harika olurdu. Esad'i ikna edecek güce sahip tek bir kişi var, o da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere Dışişleri Bakanı: Esad'ı İkna Edecek Tek Kişi Vladimir Putin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatan: yasasIn esad ve putin 7 0 Yanıtla

Advertisement