IMF'den Yunanistan'ın Yeni Liderine Sert Uyarı - Son Dakika
Güncel

IMF'den Yunanistan'ın Yeni Liderine Sert Uyarı

Yunanistan'la muhtemel yeni bir borç anlaşmasını değerlendiren IMF Başkanı Lagarde "Euro Bölgesi kurallarına saygı duyulmalı. Yeni bir anlaşma talep edemezler" dedi.

26.01.2015 14:06  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IMF Başkanı Christina Lagarde Yunanistan için çok sert açıklamalarda bulundu. SYRİZA'nın seçim performansını değerlendiren Lagarde, "Euro Bölgesi kurallarına saygı duyulmalı. Yeni bir anlaşma talep edemezler. Sorun, kemer sıkma paketinin önlemlerinde değil, asıl bu reformların yapılmasında" dedi.

GÖRÜŞMEYE YEŞİL IŞIK

Diğer ayndan, Avrupa merkez bankası'nın (AMB) icra kurulu üyelerinden Benoit Coeure de, Yunanistan'ın yeni hükümetiyle kemer sıkma önlemlerini tartışabileceklerine ilişkin yeşil ışık yaktı.

YENİ LİDER IMF POLİTİKALARINI REDDEDİYOR

Derinleşen ekonomik kriz ve kemer sıkma politikaları, Radikal Sol Koalisyon (Syriza) ve lideri Aleksi Çipras'ın yıldızını parlattı. Çipras iktidarı Avrupa Birliği için yeni bir kriz demek. Çünkü IMF politikalarını reddedip, borçları ödemeyecek.

İşte Çipras'ın Avrupa'yı tedirgin eden seçim vaatleri;

- Borçların kısmen silinmesi: Syriza kamu borçlarının kısmen silinmesini savunuyor. Parti programında 1953'te Almanya'nın borçlarının yaklaşık yarısının silinip diğer yarısının uzun vadeli krediye çevrilmesi örneği veriliyor. Bunun Yunanistan için de yapılabileceği belirtiliyor. Parti, AB ile yeniden masaya oturarak, Avrupa'dan alınan kaynağın geri ödenmesinde faiz oranlarının görüşülmesi ve vadelerin uzatılması gerektiğini ifade ediliyor.

- Bedava elektrik: Syriza yoksulluk sınırı altında yaşayanlara elektrik ve ısınma hizmetini ücretsiz vereceğini taahhüt ediyor.

- Gıda ve kira desteği: İhtiyacı olanlara gıda ve kira yardımı yapılmasını savunuyor.

- Sağlık ve emeklilik maaşları reformu: Parti, ücretsiz sağlık hizmetini düzelteceğini, emekli maaşlarını iyileştirmek için 13 milyar Euro'luk bir planı devreye sokacağını belirtiyor.

- Ulaşım reformu: Yoksulluk sınırı altında yaşayan Yunanlara ve uzun süredir işsiz olanlara özel toplu taşıma kartı verilmesi öngörülüyor.

- Zenginlerin vergilendirilmesi: Syriza zenginlerden alınan ve son yıllarda kaldırılan bazı vergilerin geri getirilmesini, kimi yeni vergileri ve gelir vergisi alt sınırının 5 bin Euro'dan 12 bin Euro'ya çıkarılmasını savunuyor.

- İstihdam programı: Yunanistan'da işsizlik oranı yüzde 25'in, gençler arasında işsizlik oranıysa yüzde 50'nin üzerinde. Syriza büyük bir istihdam programını devreye sokmak istiyor. Amaç iki yıl içinde 300 bin yeni istihdam alanı yaratmak.

- Ödenemeyecek banka borçlarının silinmesi: Syriza'ya göre yurttaşların bankalara ödeyemediği borçlar silinmeli.

- Asgari ücret: Syriza asgari ücreti 751 Euro'ya çıkartacağını belirtiyor.

-Yönetim: Bakanlık sayısı 10'a indirilecek, bazı kamu kuruluşları iptal edilecek.

IMF\'den Yunanistan\'ın Yeni Liderine Sert Uyarı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IMF'den Yunanistan'ın Yeni Liderine Sert Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ahmet: avrupanın değil, tüm dünyanın en şımarık ve en beleşçi milleti yunanlar. . ne kadar medeniyet kurmuşlar ise, israf ve zevk sefadan batırmışlar. . şimdi de, avrupa birliğinin ve imf nin başına belalar. . çalışma, alınteri yok. . sadece, avrupaya borçlanıp, borcu üstüne yatmak ve ceremesini tüm avrupadan çıkarmak var. . avrupa hakediyor ama, hırıstiyan diye, dünyanın en şımarık milletini üye yaptı. . Türkiye gibi, bir büyük ve onurlu milleti üye yapmadı. . avrupaya acımıyorum. . ama, dünyayı sömüren bu hiristiyan lobisinin pervasızlığı beni çıltırtıyor. . 24 8 Yanıtla
  • AKP: Solcular hain olur. ERDOĞAN hazır solcular iktidara gelmişken 12 adaları geri almalı 16 8 Yanıtla
  • BURAYA YAZYORUM: DÜNYANIN LANET OLASI VE EN HANTALTOPLUMUNA SAHİP YUNANİSTAN IN 2 YIL İÇERİSİNDE AVRUPA BİRLİĞİNDEN 5 YIL İÇERİSİNDE DÜNYA'DAN KOVULACAĞINI BELİRTMEK İSTİYORUM. YANİ YUNANİSTAN ÜLKESİNİ KİME SATACAK ONU MERAKLA BEKLİYORUZ. . 17 4 Yanıtla
  • kamil: yunanlılar buna kaldıysa durum gerçekten vahim. bari. bikaç tane adacık satsalarda alsak 16 5 Yanıtla
  • yakup guven: yunanistan halki icin hayirli olur sandiga saygili olmak gerekir zor donemde neler olur gorecegiz 14 7 Yanıtla
  • VATANİÇİN: seve seve yuanana sahip çıkarlar her istediğinide yaparlar . . . köpek köpeği ısırmaz vesselam dışarıdan görenler ısırıyor sanır ancak onlar sadece oyun oynuyorlardır . . . 18 1 Yanıtla
  • karabiber: Yeyin birbirinizi adı pislikler 14 5 Yanıtla
  • Samuel alanson: Bizim babanin oglu Kemal mazotu 1 TL yapacak bekliyoruz 8 5 Yanıtla
  • yeterrr: Yunanistanın yeni lideri RTEgibi sosyal devlet olma yolunda fakirlere yardım sözü vermiş doğrusu da bu zaten bizim gezi zekalılar hem yok diye ağlarlar hemde yardım alanları makarnacı diye alay ederler bilgi yoksunu cahil beyinler sadece kendilerini beğenirler Allah tan yüzde yirmisekizi geçemiyorlar 5 3 Yanıtla
  • Tolga: Iyi oldu 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement