İftar İçin Gittiğiniz Lokantalarda Çantayı Sandalyenize Asmayın! - Son Dakika
Güncel

İftar İçin Gittiğiniz Lokantalarda Çantayı Sandalyenize Asmayın!

İftar İçin Gittiğiniz Lokantalarda Çantayı Sandalyenize Asmayın!

İstanbul'da polis, kendilerini Arap turist gibi göstererek iftar saati gittikleri lokantalarda hırsızlık yapan 2 kadını yakaladı. Yetkililer, vatandaşı çanta konusunda da uyardı.

07.07.2015 18:08  Güncelleme: 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, kendilerini Arap turist gibi göstererek iftar saati gittikleri alışveriş merkezindeki lokantalarda hırsızlık yapan 2 kadın polis tarafından yakalandı. Kadın hırsızların kurbanlarından Libyalı turistilerin çantasının çalınma anı ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Yetkililer, vatandaşları uyararak, çantalarını oturduklarını sandalyeye asmamalarını istedi.

LİBYALI TURİST VE EŞİNİN ÇANTASI ÇALINDI

Libya'dan Türkiye'ye ailesi ile birlikte turist olarak gelen Abdulselam Cuma Bin Tahir'in (43), 30 Haziran'da Eyüp'te bulunan bir alışveriş merkezinin kafeteryasında eşine ve kendisine ait iki çantası çalındı. Tahir, polise verdiği ifadede, çantaların içinde 10 bin Lira, 2 bin Euro, eşine ait bir miktar ziynet eşyası ve pasaportlar bulunduğunu bildirdi.

KAMERAYA YAKALANDILAR

Libyalı turistin başvurusu üzerine başlatılan soruşturmada, suçun işlendiği kafeteryaya ait güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Görüntü kayıtlarında, Libyalı turist ailenin oturduğu masanın arkasındaki masada yer alan biri çocuk 4 kişi dikkat çekti. 4 kişiden birinin, el çabukluğu ile oturduğu sandalyede arkasına dönerek Libyalı turist aileye ait sandalyeye asılan iki adet çantayı 10-15 saniye arayla kendi masalarına doğru çekmeleri kamera kayıtlarına saniye saniye yansıdı. Alışveriş merkezinin dış kamera kayıtlarında ise 4 şüphelinin Libyalı turistlerden aldıkları çantalarla uzaklaşmaları yer aldı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, kendilerini Arap kökenli turist olarak tanıtan şüphelilerin iftar saatlerinde gittikleri alışveriş merkezindeki lokantalarda hırsızlık yaptıkları belirlendi. Şüphelilerden 19 yaşındaki N.T. ile 28 yaşındaki A.G. isimli kadın gözaltına alındı.

SERBEST KALDILAR

2 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis, olay sırasında masada bulunan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İftar İçin Gittiğiniz Lokantalarda Çantayı Sandalyenize Asmayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • birisi: Yemek yediğim yerde cantami sandelyeye asacam ama içine en büyük hiyar koyacam cantami alirlarkende görmezden gelecem kendimi aptal gosterecem kim aptal belli olacak beni kinamayin çok hirsim var hirsizlara 9 0 Yanıtla
  • çelişki: Biz de çalalım. Ne de olsa serbest birakiyorlar. Hatta yakinda çalanin yerine çaldirani cezalandiracaklar. Başıma bir hal gelmesi halinde güveneceğim en son şey devlet ve adalet. Yazık. Çok yazik. Ayrica polislere de bosuna maas vermesinler. Sonucta polis yakaliyo mahkeme serbest birakiyo. 8 0 Yanıtla
  • ....: çalanın serbest oldğu bir ülke hiç garipsenmiyor artık. 7 1 Yanıtla
  • Antepli: Kesin suriyelidir hırsızlar ve cinayet bile işleseler dokunulmazlığı var Suriyelilerin tabiki serbest kalacaklar 6 1 Yanıtla
  • apklı: Nasılsanız öyle yönetilersiniz (hadis) 5 0 Yanıtla
  • Zxcvb: Hos geldin israf ayi... Oruc amca da çöpe giden yemekler hos geldin.. 1 3 Yanıtla
  • çantanızı götürmeyin: cüzdanınızı götürün yanınızda sandalyeye asmayın cebinize koyun 4 0 Yanıtla
  • wega century: Benim cantami da parami da hic kimse calamaz hele de lokanta gibi yerlerde cunki cantam da yok param da ve lokantaya gidemiyorum puahahahahha 3 1 Yanıtla
  • Habip : Ramazan da hırsızlık olayları artıyor.At sahibine göre kişner. 3 0 Yanıtla
  • yogido : adalet mükemmel.çal serbest kal,yarala serbest kal.... 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement