Ict Summit Now Bilişim Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Ict Summit Now Bilişim Zirvesi

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Özpamukçu: "Türkiye'de 2023 yılında 25 milyona ulaşması beklenen e ticaret müşterisi bir hayal değil"

30.09.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"ICT Summit  Now Bilişim Zirvesi" Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de mobil platformlardan etkilenerek yapılan ticaretin 1,7 milyar liraya ulaştığını, mobil cihazların alışverişte kullanımı oranının da yüzde 22'den 3 yıl içinde yüzde 50'ye ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Türkiye'de geleneksel perakendecilik anlayışının yavaş yavaş geride kaldığını ifade eden Özpamukçu, "Big Data artık neredeyse her büyük işletmenin gündeminde, özellikle kasalarımızdan geçen milyonlarca müşterimizin alışveriş alışkanlıklarına göre çözümler üretmek için datanın analizi kaçınılmaz önemde. Dünya üzerindeki verilerin yüzde 80'i son iki yılda üretildi. Bulut çözümleri, hızlı çözümler için perakendecilerin iş modelleri arasına giriyor ve önemini artırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bütün yöneticilerin ve çalışanların bilişim okuryazarlığının olmasının bir zorunluluk haline geldiğini kaydeden Özpamukçu, şöyle devam etti:

"Bütün bu gelişmeler ışığında bizim de, bilişimin perakendede kullanımı konusunda hızlanmamız, müşterilerimizin beklentilerinin ötesinde yaratıcılığımızı katarak Türkiye perakendeciliğini bu yeni trendde dünya perakendesinin önüne taşımamız, sektörümüzü hem Türkiye'de hem de dünya ile rekabetinde ayrıştıracak. İlk 20 ülke içinde 10 milyon e-ticaret müşterisiyle 11. sırada, sosyal medya kullanımında 10. sırada, kredi kartı kullanımında ise 2. sırada yer alan Türkiye'de 2023 yılında 25 milyona ulaşması beklenen e-ticaret müşterisi bir hayal değil."

-"2023 hedeflerine ulaşmak mümkün"

Özpamukçu, bilişim perakendesi istihdamında yeni nesil kuşağın çok önemli olduğuna dikkati çekerek, perakendecilerin 21. Yüzyıl'da en önemli görevlerinin arasında artan müşteri beklentilerini karşılamak olduğunu ifade etti.

Hükümetin koyduğu 2023 hedeflerinin çok uzak olmadığını savunan Özpamukçu, şunları kaydetti:

"21. yüzyıl son kullanıcısının, müşterisinin talepleri de hayli yüksek. Ülkemizde kişi başına düşen alım gücünün ortalama yıllık 16 bin dolar olduğu düşünüldüğünde bu talepkarlığın haklılığını kabul etmek zorundayız. Ne var ki 2018 ve 2023 yılını düşündüğümüzde, 25 bin doların da üzerine çıkacak bu rakamın getireceği sonucu şimdiden hep birlikte dikkate almamız gerekiyor. Standartların ve taleplerin geometrik olarak yükselmiş olduğu bir dünyaya hizmet verecek topyekun bir bilişim dünyasını şimdiden hayal edip, açık alanları hızla kapatma noktasında disiplinler arası yapıcı çalışmalarla kamu-özel sektör işbirliği ile hükümetimizin koymuş olduğu 2023 hedeflerine ulaşmamız mümkün olacaktır." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ict Summit Now Bilişim Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement