İcloud Kırmaya Yarayan Yazılım Artık Daha Tehlikeli - Son Dakika
Teknoloji

İcloud Kırmaya Yarayan Yazılım Artık Daha Tehlikeli

İcloud Kırmaya Yarayan Yazılım Artık Daha Tehlikeli

Elcomsoft firmasının ürettiği ve ünlülerin iCloud hesaplarının kırılması olayında kullanılan yasal yazılım, güncel hali ile daha tehlikeli.Geçtiğimiz aylarda yaşanan ünlülerin iCloud hesaplarına girilip, önemli fotoğraflarının çalınması skandalından beri herkes iCloud ve bulut depo sistemlerinin güvenliğini konuşuyor.

19.12.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elcomsoft firmasının ürettiği ve ünlülerin iCloud hesaplarının kırılması olayında kullanılan yasal yazılım, güncel hali ile daha tehlikeli.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan ünlülerin iCloud hesaplarına girilip, önemli fotoğraflarının çalınması skandalından beri herkes iCloud ve bulut depo sistemlerinin güvenliğini konuşuyor. En baştan Apple'ın kendisi güvenlik önlemlerini artırdı ve tüm kullanıcılara çift kademeli doğrulama (two-factor authentication) sistemini devreye sokması konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Ama yaşanan iCloud güvenlik açığı sırasında ismi geçen bir uygulama vardı. Her ne kadar bu yazılım çeşitli ülkelerin polis güçleri için, suçluların kilitli telefonlarına ve hesaplarına girmeleri amacıyla üretilmiş olsa bile, kötü niyetli hacker'ların işini kolaylaştırdığı da bir gerçek. Hacker'ların da kullandığı iddia edilen Elcomsoft Phone Breaker isimli bu yazılım ile kullanıcıların Apple ve BlackBerry cihazlarına erişim sağlanabiliyor. Ayrıca Apple iCloud ve Windows Live hesaplarına giriş de yapabildiği açıklanan yazılım, şimdi daha da tehlikeli hale geldi.

Elcomsoft firmasının yaptığı açıklamaya bakılırsa, Phone Breaker yazılımı artık iCloud'daki çift kademeli doğrulama güvenlik sistemini bile aşabiliyor. Bunun için hacker'ların hala Apple hesabınıza ve şifrenize ihtiyacı var, ama artık ek olarak yazılım sahte bir iCloud çift kademe doğrulama verisi oluşturabiliyor.

Elcomsoft yazılımın tamamen yasal amaçlarla tasarlandığını söylüyor; ama parasını veren herkese, kim olduğunu sormadan sattığını da saklamıyor.

Bu arada hala güvenlik sorunları ile uğraşan bir başka büyük firma da Google.

The post iCloud Kırmaya Yarayan Yazılım Artık Daha Tehlikeli appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji İcloud Kırmaya Yarayan Yazılım Artık Daha Tehlikeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement