İ.b.b. Şehir Tiyatroları'nda Mart Ayında 2'si Yeni 34 Oyun - Son Dakika
Kültür Sanat

İ.b.b. Şehir Tiyatroları'nda Mart Ayında 2'si Yeni 34 Oyun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mart Ayında 2'si Yeni 34 Oyunla Seyircisini Selamlayacak. İ.b.b. Şehir Tiyatroları, Mart Ayında Özen Yula'nın Yazdığı M. Nurullah Tuncer'in Yönettiği "Dünyanın Ortasında Bir Yer" ile William Shakespeare'in Yazdığı Kemal Başar'ın Yönettiği "Romeo ve Juliet"i İlk Kez Tiyatro Severlerle Buluşturacak.

26.02.2010 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mart ayında 2'si yeni 34 oyunla seyircisini selamlayacak. İ.B.B. Şehir Tiyatroları, Mart ayında Özen Yula'nın yazdığı M. Nurullah Tuncer'in yönettiği "Dünyanın Ortasında Bir Yer" ile William Shakespeare'in yazdığı Kemal Başar'ın yönettiği "Romeo ve Juliet"i ilk kez tiyatro severlerle buluşturacak.

İ.B.B. Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Dünyanın Ortasında Bir Yer", erkeklerin koşullarını belirlediği bir dünyada sıkışmış kadınların öykülerini konu ediniyor. Oyun, törelerin, söylencelerin, toprağa dayalı gücün egemen olduğu yörelerin öyküsünü kadınların yaşadıkları üzerinden anlatıyor ve bireylerin ilişkilerindeki öç kavramına dayalı çatışmaları sunuyor. Şehir Tiyatroları tarafından ilk kez 2010 İstanbul Kültür Başkenti kapsamında farklı dillerde oynanacak olan "Dünyanın Ortasında Bir Yer", Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 24 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında sahnelecek. Özen Yula'nın yazdığı oyunu M. Nurullah Tuncer yönetiyor. Oyunda; Esra Ronabar, Hüseyin Köroğlu, Eraslan Sağlam, Melahat Abbasova, Ezgi Sümer Yolcu, İrem Arslan Aydın, Tomris İncer, Ümran İnceoğlu, Yonca İnal Eğilmezbaş, Ezgim Kılınç, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Burcu Çoban, Pınar Aygün rol alıyor.

-ÖLMEYEN AŞK HİKAYESİ-

İ.B.B. Şehir Tiyatroları'nın ikinci yeni oyunu olan, Shakespeare'in en tanınmış eseri "Romeo ve Juliet"te, iki aile arasında bitmek bilmeyen bir nefret ve düşmanlığın gölgesinde yeşeren büyük bir aşk anlatılıyor. Bu öyküyü bir aşk söylencesine dönüştürerek, temel bir "aşk" imgesi yaratan Shakespeare, bu yolla acımasız toplumsal gerçeklerle gerçek sevgi arasındaki çelişkiyi gözler önüne seriyor. Shakespeare'in büyük aşk tragedyasının temelinde yatan aile düşmanlığı yüzünden, Romeo ve Juliet arasındaki aşk, ancak sevgililerin ölümüyle "ölümsüz" bir kimliğe bürünüyor. Oyun, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde 17-28 Mart 2010 tarihleri arasında Kemal Başar'ın rejisiyle seyircisiyle buluşacak. Oyunda; Levent Yılmaz, Hikmet Körmükçü, Selçuk Soğukçay, Müge Akyamaç, Mert Turak, Ece Özdikici, Ersin Umulu, Caner Çandarlı, Kubilay Penbeklioğlu, Selçuk Yüksel, Can Doğan, Mehmet Bulduk, Nevzat Çankara, Nurdan Gür, Hüsnü Demiralay, Özge O'Neill, Selin Türkmen, Serkan Bacak, Bahar Özge Göze, Murat Güreç, Yasemin Güvenç, Hamit Erentürk, Melisa Demirhan, Senem Oluz, Berk Samur rol alıyor. Mart ayında sahnelenecek diğer oyunlar şöyle:

"Bakhalar, Tarlakuşuydu Juliet, İntiharın Genel Provası, Bekleme Salonu, Balıkesir Muhasebecisi, Çıkmaz Sokak, İnek, Hizmetçiler, Onlar Ermiş Muradına, Dinmeyen Alkışlar, Lüküs Hayat, Bozuk Düzen İstanbul Efendisi, Binali ile Temir, Dullar, Kabare (Cabaret), Mefisto, Merhaba Hoşçakal, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye, Gizli Oturum, Düşüş, Fareli Köyün Kavalcısı, Benim Arkadaşım Yok, Büyüyünce Ne Olacaksın?, Karagöz Geri Döndü, Boya Benek, Sokak Kedileri, Çizmeli Kedi, Küçük Hayalet, Kibritçi Kız, Kazuu." (ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat İ.b.b. Şehir Tiyatroları'nda Mart Ayında 2'si Yeni 34 Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement