Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm" Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm" Sempozyumu Düzenlenecek

Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm" Sempozyumu Düzenlenecek

Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve TSO'nun işbirliğinde düzenlenecek sempozyumda, Çorum'un gelecekteki turizm stratejisinin belirlenmesi hedefleniyor.

14.04.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da, "Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm" sempozyumunun düzenleneceği bildirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TSO) yapılan yazılı açıklamada, Çorum'un gelecekteki turizm stratejisini belirlemek amacıyla, Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, "Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm" sempozyumunun düzenleneceği belirtildi.

Sempozyumun, 18–19 Nisan tarihleri arasında düzenleneceği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çorum'un turizm potansiyelini değerlendirmek, turist ziyaretini ve konaklama sürelerini arttırmak, kültürel ve tarihi mirası korumak ve geliştirmek amacıyla düzenlenecek sempozyumun sonuç raporu ve sempozyum kitabının Çorum İli Turizm Master Planına önemli bir kaynak olması hedeflenmektedir. 19 Nisan Cumartesi günü saat 09.30'da Anitta Otel'de başlayacak sempozyumda, Kültür Turizmi, Somut Olmayan Kültürel Miras, Doğa Turizmi ve Alternatif Turizm Olanakları konuları ele alınacaktır."

Açıklamada, sempozyuma konuşmacı olarak katılacak akademisyenler için 18 Nisan'da Alacahöyük ve Boğazkale'deki ören yerlerini kapsayan kültür gezisinin düzenleneceği ifade edildi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm' Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement