"Devlet Nizamı Türkiye'nin Her Yerinde Muhakkak Hissedilmeli" - Son Dakika
Güncel

"Devlet Nizamı Türkiye'nin Her Yerinde Muhakkak Hissedilmeli"

"Devlet Nizamı Türkiye\'nin Her Yerinde Muhakkak Hissedilmeli"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsalar tarafından uygulanan projelerin tanıtımı, protokolü ve açılışı için Aydın'a geldi.

28.10.2014 09:53  Güncelleme: 10:03

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsalar tarafından uygulanan projelerin tanıtımı, protokolü ve açılışı için Aydın'a geldi. Hisarcıklıoğlu, "Huzur ortamı istiyoruz. Huzur olması için de güven ortamı ve adalet şart. Devlet nizamı Türkiye'nin her yerinde muhakkak hissedilmeli" dedi.

Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Aydın Ticaret Borsası (ATB) tarafından yürütülen projelerin tanıtım ve açılışlarını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nu makamlarında ziyaret etti. Daha sonra AYSO tarafından yürütülen ve AYTO Meclis Salonu'nda gerçekleşen 'UMEM Projesi' tanıtım toplantısına katılan Hisarcıklıoğlu, AYTO'nun hazırladığı 'AYTO Çağ Atlatıyor' ve 'AYTObil Projesi' lansman toplantısına katılmak için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'ne geçti. AYTObil Projesi'ni tanıtan AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Çağa ayak uyduramayan ülkelerin, çağın gerisinde kalıp yerle yeksan olması muhakkaktır. Biz üyelerimize verdiğimiz değer ve onlardan aldığımız güçle teknolojinin, bilişimin, bilginin ve bilimin üyelerimize nasıl faydalı hale getirebileceğimizi düşündük. Üyelerimizin çağa ayak uydurmasını sağlamak için bu projeyi geliştirdik" diye konuştu.

Projenin tanıtılmasının ardından, AYTO Atlasjet protokolü imza töreni ve TOBB Aydın Oda ve Borsaları Aydın Valiliği Meslek Lisesi Protokolü'nü imzalayan Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'de yaşanan saldırıda şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Hisarcıklıoğlu, "Biz huzur olmasını istiyoruz. Huzur olması için de güven ortamı ve adalet şart. Güven ortamı ve adalet olmadan huzurun da gelebilmesi mümkün değil. Biz iki şey istiyoruz, talebimiz şu; devlet nizamı Türkiye'nin her yerinde muhakkak hissedilmeli. Hissedilmesi lazım. Suç işleyenin yanına kar kalmadığı bir Türkiye olmasını istiyoruz" dedi.

'İNTERNETİ YANLIŞ KULLANIYORUZ'

İş dünyasının internet sayesinde iş hacmini büyüttüğünü dile getiren Hisarcıklıoğlu, "İnterneti bir tek biz yanlış kullanıyoruz. Dünyada Facebook kullanıcıları arasında, Twitter kullanıcıları arasında 'Neredeyiz' deyince en üst noktalardayız. Bunu da nasıl kullanıyoruz? Maalesef çok kötü kullanıyoruz. O kadar yanlış kullanıyoruz ki, herkesin birbirine hakaret etme aracı olarak kullanıyoruz. Herkesin birbirine her türlü şeyi söyleyebildiği, normalde yüzyüze gelip söylemeyeceği bir araç olarak kullanıyoruz. Peki biz sosyal medyayı böyle kullanırken, dünya nerede kullanıyor? Dünya bunun ekonomik olarak getirisi bana nasıl olur diye kullanıyor. Nasıl yapıyor? Ticaretini onun üzerinden yapıyor. Biz ticaretimize bakıyoruz maalesef e-ticaret kapsamında dünyadaki en son ülkelerden bir tanesiyiz. İngiltere'nin ticaretinin yüzde 14'ü internet üzerinden. Büyük firmalar için demiyorum, ancak orta ve küçük işletmeler için öyle büyük bir fırsat ki. Allahın vermiş olduğu büyük bir fırsat. Bir cep telefonundan bütün dünya avucunuzda. Gidemeyeceğiniz Venezulla sizin yanı başınızda" diye konuştu.

'DÜNYA KOLAYLAŞTIRIYOR, BİZ ZORLAŞTIRIYORUZ'

Yaklaşık bir hafta önce Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan değişikliğin önemini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "İnternet üzerinden bir satış yapıyorsanız, internet üzerinden birisi size sipariş verdi. Siz de kabul ettiniz. Kabul ettiniz, yandınız. Niye biliyor musunuz? Maliye teftişe geldiği zaman diyor ki, 'Bu bir sözleşmedir kardeşim. Nerde bunun yüzde bir damga vergisi' diyor. Dünya kolaylaştırıyor, biz tam tersine e-ticaret üzerinden ticaret yapmaya kalktığımız zaman üzerine vergi koyuyoruz" dedi.

EFE FESİ, CEPKEN VE KÖRÜKLÜ ÇİZME HEDİYE EDİLDİ

Konuşmanın ardından ATB Bilim ve Sanat Merkezi, Köşk Gıda Kontrol Laboratuvarı açılışı, Otistik Çocuklar Özel Eğitim Merkezi protokolünü imzalayan Hisarcıklıoğlu'na, AYTO Başkanı Hakan Ülken tarafından Efe fesi, cepken, poşu ve körüklü çizme hediye edildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, programı kapsamında Nazilli Ticaret Odası ve Borsası, Söke Ticaret Odası ve Söke Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası ve Selçuk Ticaret Odası'nı da ziyaret etmek için kent merkezinden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Devlet Nizamı Türkiye'nin Her Yerinde Muhakkak Hissedilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement