HDP'li Yüksekdağ: Rus Tarafı Soğukkanlı Olmalı - Son Dakika
Güncel

HDP'li Yüksekdağ: Rus Tarafı Soğukkanlı Olmalı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, düşürülen Rus uçağıyla ilgili "Rus tarafının soğukkanlılığı ve sorun çözme dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerekiyor." dedi.

24.11.2015 15:37  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Hükümetin barışçıl bir politikaya dayanan, komşuları ile daha nizami ilişkilere dayanan bir politikaya ihtiyacı var. Suriye'ye dönük olarak uygulanan gayri nizami dış politika ve Suriye'de iç savaşın başlamasına sebebiyet veren müdahale politikasının yarar getirmediği, sorunu bölgesel düzeyden hatta dünya ölçeğinde tetiklediğini görmemiz lazım." dedi.

"GELİŞMELER BÖLGE HALKININ YARARINA DEĞİL"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yüksekdağ, Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağına ilişkin olarak, "Çok kritik ve tehlikeli bir eşiğe geldiğimizi görmemiz lazım ve bütün tarafların bu süreç içinde gerek Türkiye cephesinde bizlerin ve siyasi iktidarın gerekse Rus tarafının soğukkanlı, yapıcı ve sorun çözme dinamiklerinin harekete geçirilmesi gerekiyor. Allah korusun çok daha ciddi ve tehlikeli durumlarla kaşı karşıya kalmak istemeyiz, gelişmeler bütün bölge halklarının yararına ve çıkarına değildir. Hükümetin barışçıl bir politikaya dayanan, komşuları ile daha nizami ilişkilere dayanan bir politikaya ihtiyacı var. Suriye'ye dönük olarak uygulanan gayri nizami dış politika ve Suriye'de iç savaşın başlamasına sebebiyet veren müdahale politikasının yarar getirmediği, sorunu bölgesel düzeyden hatta dünya ölçeğinde tetiklediğini görmemiz lazım." değerlendirmesini yaptı.

YENİ KABİNEYE İLK YORUM

Kabineye ilişkin olarak ise Yüksekdağ, "Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyoruz. Bu kabinenin 1 Kasım'da ortaya çıkan seçilmişlerin iradenin tartışmaları sonucu belirlenmediğini biliyoruz. Bizler Türkiye siyaseti bakımından sorun çözücü, kriz çözücü rol oynayan, oynayabilecek bir kabinenin olduğunu düşünmüyoruz. Kabinenin oluşturulma süreci krizlerle birlikte olmuştur. Ben Meclis'te kadın temsiliyetinin bu kadar düştüğü koşullar içerisinde birin iki olmasını anlamlı bir katkı ürettiğini düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

HDP\'li Yüksekdağ: Rus Tarafı Soğukkanlı Olmalı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP'li Yüksekdağ: Rus Tarafı Soğukkanlı Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (120)

  • Heval: Allah tc nin belasını versin 12 69 Yanıtla
  • ZAZA ELAZIĞ: SONUNA KADAR RUSYA 15 50 Yanıtla
  • hüso: inceldiği yerden kopsun.türkün dostu düşmanı belli olsun.türkün dostu sevinsin düşmanı kaçacak yer arasın.yaşasın türkiye yaşasın türk halkı .ALLAHUEKBER. 42 13 Yanıtla
  • Güneydoğu: Valla Rusya pompalayacak türkoyu puhahahaha 23 32 Yanıtla
  • Osmanlı: Kürtlerin haklarını kim savunuyor şuna bakın kürt bile değil 38 16 Yanıtla
  • galip: kınuşun ulen katil ruhlu pkklı kürtler rus uçağını ne yaptık hainler. 27 15 Yanıtla
  • Tahsin : Bu kim ? 20 13 Yanıtla
  • Avsin bey: Sanamı kaldı yorum yapmak 22 9 Yanıtla
  • Mehmet: Ülken bile yok ne konuşuyon keko 25 4 Yanıtla
  • Kürdo21: Sana ve sılhoya kapak olsun.herbıji türkiye 25 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement