Balıkesir'de Girişimci Hastalar Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Girişimci Hastalar Sertifikalarını Aldı

Balıkesir\'de Girişimci Hastalar Sertifikalarını Aldı

Balıkesir'de, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi olan hastalara verilen girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayanlar sertifikalarını törenle aldı.

30.11.2013 18:19  Güncelleme: 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi olan hastalara girişimcilik eğitimi verildi. Başarıyla tamamlanan eğitimin sonunda hastalara sertifikaları törenle verildi. Törende konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, devletin ve kamu görevlilerinin vatandaşın mutluluğu için var olduklarını söyledi.

Türkiye'nin en aktif ve en çok hastayı tedavi eden Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinden olan Balıkesir Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar, tedavi sonunda KOSGEB il müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan Girişimcilik Kursunu başarı ile bitirerek sertifikalarını aldılar. Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri içerisinde Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen Girişimcilik Kursu ile tedavisi tamamlanan hastaların iş hayatına atılmasını sağlamak amacıyla yürütülen proje hakkında bilgi veren Balıkesir Devlet Hastanesi Yöneticisi Tezcan Sezgin, "Kısa süre öncesine kadar evinden bile çıkamayan hastalarımıza, gerçekleşen tedavileri, KOSGEB tarafından verilecek hibeler ve girişimcilik kursu ile iş hayatına atılma imkanı sağlanmıştır" dedi.

Balıkesir Devlet Hastanesinde düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, İl Halk Sağlığı Şube Müdürü Hülya Ertür, Balıkesir Devlet Hastanesi Yöneticisi Tezcan Sezgin, Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Çetin Duran, sağlık teşkilatındaki birim amirleri ve kursiyerler katıldı.

"VATANDAŞIN MUTLULUĞU İÇİN VARIZ"

Girişimcilik Kursu Sertifika Törenine katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "İlimizde girişimcilik kurslarına ilgi çok fazla ancak farkındalık açısından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından açılan bu kursu çok önemli buluyorum. Devlet ve kamu görevlileri vatandaşın mutluluğu için var. İnsana hizmet etmek çok önemli. Hastalarımızı ve engelli vatandaşlarımızı toplumdan izole ederek toplumu sağlıklı kılamayız. Yeni anlayışta engelli ve hasta vatandaşlarımızın sosyal hayata ve iş hayatına katılması hedefleniyor. Kaldı ki her birimiz hasta veya engelli adayıyız, ancak en büyük hastalık bir şeyi başaramayacağına inanmaktır. Eğer bu hastalıktan kurtulamazsak ne kendimize, ne ailemize nede topluma faydalı olamayız. Eğitim her rahatsızlığın ilacıdır. Ben bu kursun açılmasına katkı sağlayan herkese buradan tekrardan teşekkür ediyor, bu kursu başarı ile tamamlayan hastalarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Turhan ve diğer ilgililer tarafından kursiyer hastalara girişimcilik sertifikaları verildi. Tören kursiyerler tarafından hazırlanan el sanatları ürünleri sergisinin gezilmesiyle sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Girişimci Hastalar Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement