Hasta Kadın Hava Ambulansıyla Kahramanmaraş'a Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Hasta Kadın Hava Ambulansıyla Kahramanmaraş'a Sevk Edildi

Hasta Kadın Hava Ambulansıyla Kahramanmaraş\'a Sevk Edildi

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde yoğun bakım ünitesinde akciğer enfeksiyonu tedavisi gören 41 yaşındaki Fatma Uluçay, solunum sıkıntısı yaşayınca Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansıyla Kahramanmaraş'a sevk edildi.

05.10.2014 22:51

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde yoğun bakım ünitesinde akciğer enfeksiyonu tedavisi gören 41 yaşındaki Fatma Uluçay, solunum sıkıntısı yaşayınca Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansıyla Kahramanmaraş'a sevk edildi. Uluçay, araç giriş kapısı bulunmayan şehir stadına inen helikoptere sedye üzerinde götürüldü.

Kahta Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde akciğer enfeksiyonu tedavisi gören 4 çocuk annesi Fatma Uluçay, öğleden sonra solunum yetmezliği sorunu yaşayınca hastane yönetimi tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk için işlemleri yapıldı. Uluçay'ın eşi İhsan Uluçay'ın yardım istediği AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in yaptığı görüşmeler sonrasında Sağlık Bakanlığı tarafından ilçeye hava ambulansı gönderildi. Hava ambulansı helikopter, ilçede pist bulunmadığı için şehir stadına iniş yaparken Fatma Uluçay da ambulansla stada getirildi. Ancak stadın araç giriş kapısı bulunmadığı için Fatma Uluçay, sedyeyle stada taşındı ve bindirildiği hava ambulansı helikopterle Kahramanmaraş'a götürüldü.

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlyas Öner, hastanın solunum yetmezliği çekmeye başladığı için 3'üncü basamak bir hastaneye transfer edildiğini söyledi.

Fatma Uluçay'ın eşi İhsan Uluçay ise üzerindeki kendisine yardımcı olan yetkililere teşekkür ederek, "Eşimi grip hastası olarak doktora götürdüm. Bu kadar ağır bir hasta olduğu aklımızın ucundan geçmedi. Durumu ağırlaşıp transferi gerektiğinde durumunu AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel'e ilettim. Başkanım da durumu milletvekilimiz Mehmet Metiner'e bildirdi. İlgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasta Kadın Hava Ambulansıyla Kahramanmaraş'a Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement