Hapis Cezası Onanan Hanefi Avcı: Susturulmam Gerekiyordu - Son Dakika
Güncel

Hapis Cezası Onanan Hanefi Avcı: Susturulmam Gerekiyordu

Devrimci Karargah Örgütü davasında hapis cezası onanan Hanefi Avcı, "Benim başıma gelen her şey kitaptan geldi, bir an önce susturulmam gerekiyordu." dedi.

24.12.2014 21:23  Güncelleme: 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devrimci Karargah Örgütü davasında verilen hapise cezası onanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı kararı ilk kez Habertürk ekranlarında katıldığı programda değerlendirdi. Avcı, "Benim başıma gelen her şey kitaptan geldi, son kısımda örgütten bahsediliyor. Zannederim biraz susturmak için alelacele bir komployla içeri gönderildik." dedi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Avcı'ya verilen yasa dışı "Devrimci Karargah örgütüne yardım" ve "Ruhsatsız vahim nitelikte silah bulundurma" suçundan toplam 9 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasını onamıştı.

Avcı'nın açıklamalarından satır başları:

"Zannederim biraz susturmak için alelacele bir komployla içeri gönderildik. Benim başıma gelen her şey kitaptan geldi, son kısımda örgütten bahsediliyor. Oda TV davası da kitabımdan ötürü açıldı. 2 ay içinde 400 bini aşkın satış vardı, sonra bıçak gibi satışlar kesildi. İnsanlar kitabı almaktan korktu.

Olayı sadece iktidar-cemaat meselesi olarak görmemek lazım. Belli bir aydın kesim de kitabı beğenmedi, "abartıyorsun" dendi. Kitapta abartı yok hatta kitabın eksik olduğu kanaatindeyim. Cemaat'in 2010 oylamasından sonra aldığı güçle sınırsızca yaptığı şeyler var.

"BİR AN ÖNCE SUSTURULMAM GEREKİYORDU"

Benim hayatım sol örgütlerle mücadeleyle geçti. Cemaatin acelesi vardı, bir an önce susturulmam gerekiyordu. Bir kişi hariç benimle birlikte yargılanan insanları tanımıyorum."

Hapis Cezası Onanan Hanefi Avcı: Susturulmam Gerekiyordu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hapis Cezası Onanan Hanefi Avcı: Susturulmam Gerekiyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • urfalı kurt: zaman gazetesı artık urfada bedava gazete dağıtiyor am biz bedavasını istemiyoruz 3 4 Yanıtla
  • misafir: nerde bu ifade üzgörlüğü narası atan ifade özgürlüğü düşmanları, bir kitabı yazana 10 yıla yakın hapis allahtan revamıdır. 5 0 Yanıtla

Advertisement