Hakkari'de Yer Sofrasında Buluşan Öğretmenler: Buraya Gelin, Korkmayın - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Yer Sofrasında Buluşan Öğretmenler: Buraya Gelin, Korkmayın

Hakkari\'de Yer Sofrasında Buluşan Öğretmenler: Buraya Gelin, Korkmayın

Kırıkdağ köyü Muhtarı Necmi Adıyaman, yeni atanan öğretmenlere evinde yer sofrasında yöresel yemekler ikram etti. Öğretmenler, meslektaşlarını "Korkmayın. Buraya gelin" dedi.

01.10.2015 10:41  Güncelleme: 11:08

Hakkari'den 15 kilometre mesafede bulunan ve 800 öğrencisi ile 35 öğretmeni bulunan Kırıkdağ köyü Şehit Yarbay Mesut Koru İlköğretim Okuluna yeni atanan öğretmenler muhtar tarafından misafir edildi.

Jirki aşiretinin illeri gelenlerinden Mehmet Adıyaman'ın oğlu ve aynı zamanda Kırıkdağ köyü Muhtarı olan Necmi Adıyaman, yeni atanan öğretmenlere evinde akşam yemeği verdi.

"BİZİ ÇOK İYİ AĞIRLADILAR"

Batıdan gelip Hakkari'de öğretmenlik görevini yapan öğretmenler, gördükleri ilginin karşısında çok memnun olduklarını söylediler.

Yöre halkının öğretmenlere büyük değer verdiğini belirten öğretmenler, Muhtar Adıyaman ve ailesinin kendilerini çok iyi ağırladığını ifade ettiler. Verilen davetle birlikte büyük bir moral bulduklarını dile getiren öğretmenler, Adıyaman ailesine bu nazik davranıştan dolayı teşekkür ettiler.

"BURASI ÖYLE BİR YER DEĞİL"

Davetli oldukları Adıyaman ailesinin evinde kurulan yer sofrasında yöresel yemekler yiyen ve bir süre Adıyaman ailesi ile sohbet ederek gelmeyen meslektaşlarına ise çağrıda bulunan öğretmenler, Hakkari'nin basında anlatıldığı gibi bir yer olmadığını ifade ederek, meslektaşlarının gönül rahatlığıyla kente gelmelerini istediler.

"ÖĞRETMENLERİN YANINDAYIZ"

Öğretmenleri evinde ağırlayan Kırıkdağ köyü Muhtarı Necmi Adıyman ise, Hakkari'nin basında yer aldığı gibi bir yer olmadığını, tam aksine insanlarının cana yakın ve misafirperver olduğunu söyledi.

Adıyaman, "Batıdaki vatandaşlara sesleniyorum. Hakkari basında anlatıldığı gibi kötü bir yer değil. Buradaki insanlar misafirperverdir. Gelen öğretmenleri kucaklıyor, eğitim camiasını evlatlarımızdan ayırt etmiyoruz. Verdiğimiz davet ise bunun bir göstergesidir. Bizler her zaman öğretmenlerimizin yanındayız. Onlara destek çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Yeni atanan öğretmen kardeşlerimize yeni görevlerinde başarılar diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Yer Sofrasında Buluşan Öğretmenler: Buraya Gelin, Korkmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Xxl: Anadolu insanı Türk Kürt Laz Cerkez farketmez hepsi iyidir 30 0 Yanıtla
  • düşünün : 4 yil gorev yaptim ama inanmayin...kirikdag halkindada sikinti var 18 12 Yanıtla
  • tes: siz yinede dikkat edin ogretmenler ne yapacaklari belli olmaz bunlarin 9 18 Yanıtla
  • M . Çakar: Ben o köyde 94 -95 yıllarında askerlik yaptım aynen söylendiği gibi mert insanlar. aşırı derecede misafir severler.hatta 2010da Kırıkdağ köyüne ziyarete gittim aynı ilgi alakayı gördüm. 24 1 Yanıtla
  • kadir: öğretmenimiz dikkat edin o mehmet adıyaman a 4 karısı var.sizide nikahlamasın. 4 18 Yanıtla
  • ORHAN: öğretmenler gelin diyeceğinize pkk defol TOPRAĞIMIZDA deyin 16 4 Yanıtla
  • İstanbul : İşte kürt halkı işte insanlık işte din işte merhamet işte kardeşlik işte barışın sembolü utanin akp liler Silence çok şey var ama söylemeye gerek yok görün işte utanin utanin oylar hdp ye 14 4 Yanıtla
  • hakkari: Farkı görün insanız barbar degiliz çok şükür 14 2 Yanıtla
  • Muharrem EMRE: Muhtarım! bu davranışından dolayı seni tebrik ederim. 13 0 Yanıtla
  • Muhammed: lan adam ol ermeni de insan deyilmi islamiyette dışlama var mı dır bi kuranı kerim i açıp baktinmi lailaheillalah Muhammed en Resulü allah 8 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement