Güzel Türkçemizi "SEV"! - Son Dakika
Güncel

Güzel Türkçemizi "SEV"!

Güzel Türkçemizi "SEV"!

Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu'nun bu yıl ikincisini düzenlediği "Dilden Dile" etkinliğinde öğrenciler Türkçe becerilerini kullanarak dilimizin zenginliğinin ve doğru kullanımının öneminin farkına vardılar.

17.12.2014 15:20  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel İzmir SEV ilköğretim Okulu'nun yanısıra, Üsküdar SEV İlköğretim Okulu, Tarsus SEV İlköğretim Okulu, Ekin Koleji, Özel Türk Koleji, Gelişim Koleji, Bahçeşehir Koleji, Özel Ege İlköğretim Okulu, Piri Reis İÖO, Bornova Koleji, Rota Koleji, MEV Güzelbahçe İÖO ve TAKEV'in ortaokul düzeyinde katıldığı, bu sene ikincisi düzenlenen etkinliğin amacı Türkçe'nin alanları ile uğraşmanın keyifli olduğu algısını öğrencilerde oluşturmak ve Türkçe'nin doğru kullanımına dikkat çekmekti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nilhan Çetinyamaç, "Ana dilde yetkinleşme; bireyin sosyal bir varlık olarak toplumda yer edinmesini, gelişmesini, evreni algılayıp yorumlamasını, özgür ve eleştirel düşünebilmesini, diğer insanlarla anlaşmasını ve eğitim alanındaki öğrenmelerin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Bu yetkinleşme sürecinin yaratıcılıkla birleştiğinde daha verimli olacağına inanıyoruz. Bu hedefi desteklemek için iki yıldır düzenlediğimiz "Dilden Dile" etkinliğimize katılan tüm okullara ve öğrencilere teşekkür ediyor, Türkçemiz'in gelişimine destek verecek başka etkinliklerde buluşmayı diliyoruz"dedi.

Etkinliğin Onur Konuğu gazeteci, yazar ve TRT spikeri Hakan Urgancı da Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu'nu bu anlamlı etkinliği düzenlediği için kutlarken Türkçemiz'in doğru kullanımı için herkesin seferber olması gerektiğini söyledi.

Etkinlik, katılımcı okullardan gelen öğrencilerin İpucunu Yakala, Bul Bakalım, Haydi Sırala, Öykü Arası, Gerçek Kimde Saklı, Sözcük Saklambacı, Anlat Bakalım ve Bana Yakıştı mı gibi değişik etkinlik alanlarından gelen sorulara cevap vermesi ile devam etti.

Öğrencilerin eğlenerek düşündükleri ve soruları cevapladığı etkinliğin sonunda tüm katılımcılar Türkçe'nin zenginliğinin farkına bir kez daha vardılar. Etkinliğe katılan öğrencilere kitap, okullara da sözcük oyunları ve plaket armağan edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güzel Türkçemizi 'SEV'! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement