Güntekin Onay: Kaybedersek Şansımız Mucizelere Kalacak - Son Dakika
Spor

Güntekin Onay: Kaybedersek Şansımız Mucizelere Kalacak

Güntekin Onay: Kaybedersek Şansımız Mucizelere Kalacak

Güntekin Onay, A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda'ya kaybetmesi halinde ay-yıldızlı ekibin gruptaki şansının mucizelere kalacağını ifade etti.

28.03.2015 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Gazetesi yazarı Güntekin Onay, Türkiye'nin Hollanda ile bu akşam oynayacağı maçı değerlendirdi.

"KAYBEDERSERK ŞANSIMIZ MUCİZELERE KALACAK"

Hollanda'yla final niteliğinde bir maç oynayacağız. Kaybedersek gruptaki şansımız mucizelere kalacak. Ancak bir beraberlik dahi Portakallar'ı bizden uzaklaştırmayacak ve grupta 3.'lük için şansımızı sürdüreceğiz. Tabii ki bütün hesaplar galibiyet üzerine yapılmalı.
Hollanda'da Arjen Robben ve Robin van Persie gibi dünya çapında iki yıldız yok. Ancak Klaas-Jan Huntelaar ve Bas Dost gibi golcüler çok formda. PSV'li Memphis Depay da gözardı edilecek bir oyuncu değil. Son derece seri ve yetenekli oyunculara sahipler.

"POZİSYONLAR ÜRETİRİZ"

Güçlü bir savunma kurgusuyla rakibe kesinlikle alan bırakmamalıyız. Hollanda geniş alanları çok etkili kullanabilir ve cezayı keser. Kompakt ve yardımlaşmalı bir savunma şart. Eğer defansif anlamda sorun yaşamazsak hücumda pozisyonlar üretebileceğimiz bir rakiple oynayacağız. Arda gibi önemli bir yıldızımız oynamayacak. Ancak Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz hatta Caner Erkin ve Gökhan Gönül gibi problem çözebilecek nitelikte yıldızlarımız var. Her an, her dakika oyun nasıl giderse gitsin golü bulabiliriz. Önemli olan takım savunmasını iyi inşa edebilmemiz.

"YÜKSEK TOPLARA DİKKAT"

Birer birer baktığımız zaman savunma hattında sorun yaşayabiliriz gibi gözüküyor. Bu yüzden takım halinde hareket edip defansif zaafiyetlerimizi bertaraf etmemiz şart. Hollanda gibi bir rakibe deplasmanda iyi bir savunma kurgusu tesis edemezseniz sahadan hüsranla ayrılırsınız.

"ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL"

Sneijder'in pas kanallarını kapatmak ve onun etkili bölgelerde topla buluşmasını minimize etmek zorundayız. Yüksek toplarda, kornerler ve serbest vuruşlarda Türk futbolunun kanayan yarasını da durdurmamız bu akşam için şart. İşimiz kolay değil. Ancak Robben gibi bir süper starın olmaması böyle bir finalde bizim için büyük şans. Zor ama imkansız değil...

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Güntekin Onay: Kaybedersek Şansımız Mucizelere Kalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ars: lan oğlum o dediğin hayal, biz ancak tamtamlar turnuvasında oynarız. 11 1 Yanıtla
  • benim oyum MHP ye: inşallah kaybetmeZ 6 3 Yanıtla
  • Mokoko: İmparator imparator gördük Hollanda bizi paketler gönderir yıllardır aynı durumlar hep işimizi zora sokuyoruz 30 yaşındayım ne zaman Ülkemizin takımlarının grupdan rahat çıkdıgını görecegiz : )) merakla bekliyorum 7 0 Yanıtla
  • sedar: Milletin derdi milli takım ya guntekin millet ekmek derdine düşmüş ama senin öyle bir derdin yok 6 0 Yanıtla
  • Demirci ustası: Varmıydıki 5 0 Yanıtla
  • özkan: puanmı oda ne çok zor 5 0 Yanıtla
  • H: Biz zaten Ülke olarak Mucizeyiz yensek ne olur yenmesek 4 0 Yanıtla
  • sadasdfsadsd: daha mucize diyolar ya yenilirsek herşey bitecek ne mucizesi kandırmayn milleti 3 0 Yanıtla
  • murat: 1 puan alması bile mucızedir hollandayı bı daha bu kadar eksik yakalayamasın 2 0 Yanıtla

Advertisement