İran Suriye'de Ağır Kayıplar Veriyor - Son Dakika
Dünya

İran Suriye'de Ağır Kayıplar Veriyor

İran Suriye\'de Ağır Kayıplar Veriyor

Esad yönetimini destekleyen İran, bu ülkedeki iç savaşa gönderdiği askeri güçlerde önemli kayıplar veriyor. Şubat 2013'ten bu yana öldürülen İranlı general sayısı 8'e ulaştı.

14.10.2015 14:44  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın resmi ve yarı resmi medyası ile güvenlik bürokrasisine yakın haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre, İran güçlerinin Suriye'deki iç savaşta verdiği üst düzey kayıplar artıyor.

Son günlerde dikkati en fazla çeken gelişmelerden biri, 9 Ekim'de Tuğgeneral Hüseyin Hemedani'nin, Halep'te öldürülmesi oldu. Hemedani, İran Devrim Muhafızları Kuvvetlerinin Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani'nin yardımcısıydı. İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı yayın organlarında yapılan açıklamada, Suriye ordusuna danışmanlık yapan Tuğgeneral Hemedani'nin, terör örgütü IŞİD tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Ancak Hemedani hakkında ölümünden önce, Süleymani tarafından görevden alınmak üzere olduğu yönünde İran medyasında bazı haberler yer almıştı.

Hemedani'nin öldürülmesini IŞİD ya da muhalif grupların üstlenmemiş olmaması, olayın bir iç tasfiye olabileceği yorumlarına yol açmıştı.

İran'ın ayrıca Suriye'nin Hama kentinde 13 Ekim'de "Ebu Zehra" adıyla bilinen Hac Hamid Muhtarbend ve Ferşad Hasunizade adlı iki Devrim Muhafızları generali öldürüldü.

HİZBULLAH'IN ÖNEMLİ KAYIPLARI

Suriye'de 2013'ten bu yana cephelerde aktif şekilde savaşan İran destekli Lübnan Hizbullahı hafta sonundan bu yana Hama'da örgüt için 2 önemli kayıp verdi.

10 Ekim'de "Ebu Muhammed İklim" lakaplı Hüseyin el Hac, Hama'daki Sehl Gab Ovası yakınlarında öldürüldü. Hac, örgüt lideri Hasan Nasrallah'ın Suriye'deki ikinci adamı olarak biliniyor.

Lübnan'da Hizbullah'a yakın medya kuruluşları, dün Muhammed Mustafa Haçiç adlı üst düzey bir komutanlarının öldürüldüğünü duyurdu.

2013'TEN BU YANA 8 GENERAL ÖLDÜRÜLDÜ

İran kaynaklarına göre, son 3 gündeki kayıplarla beraber Suriye'de Şubat 2013'ten bu yana öldürülen İranlı general sayısı 8'e ulaştı.

Şam, Halep ve Kuneytra'da öldürülen generallerin adları İran haber kaynaklarına Hasan Şeteri, Muhammed Cemalizade, Abdullah İskenderi, Cabbar Derisavi, Ali Allahdadi olarak yansıdı.

İran kaynaklarına göre, son 3 gündeki kayıplarla beraber Suriye'de Şubat 2013'ten bu yana öldürülen İranlı general sayısı 8'e ulaştı.

Bu arada, Kasım Süleymani'nin Suriye'nin Lazkiye kırsalında İran askeri oldukları düşünülen üniformalı kişilere seslenirken görüldüğü iddia edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İran Suriye'de Ağır Kayıplar Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • İran Zalimin Karşısındadır: İran yamyamlarla savaşıyor. Helal olsun, Allah ölenlerin mekanını cennet eylesin. 16 13 Yanıtla
  • Bozkurttt: iran İslamın en büyük düşmanıdır iran sahte bir İslam devletidir amaç oradaki yüzde 45 nüfusa sahip Türkleri İslam diyerek asimile etmektir Ama öyle kolay değil 35-40 milyon insanı asimile edemezsin. iran olacak viran Türkler birleşip olacak Turann cCc 9 8 Yanıtla
  • cengiz : işte gerçek şehitler hem gavurun emperyalistlerin uşakları ile savaşıyorlar hemde ülkelerini yok edecek genişletilmiş orta doğu projesine karşı duruyorlar. 8 6 Yanıtla
    rrr: Kafir rusya ile bir olupmu yapıyo bunu müslüman oldurerek 1 2
  • Gerek Yok: Gebersinler pis İranlılar dünyada bir mikrop gibidir. sunnilerin en büyük düşmanı İrandır benden söylemesi. umarım yer yüzünde İran diye bir şey kalmaz. 1 6 Yanıtla
    06_: bir iranlının tırnağı olamazsın.. 5 0
  • vatandaş: ne işiniz var suriyede sizin yüzünüzden savaş uzuyor insanlar ölüyor 0 5 Yanıtla
  • adem: helal olsun şu irana ve diğerlerine işte gerçek Şehit budur...iranlı generaller cephede savaşıyor .. bizimkiler gibi çatışma olduğu zaman tuvalete saklanmıyor...bunu doğuda askerlik yapmış biri olarak yazıyorum.. 3 0 Yanıtla
  • urfa ayran: biktik artik terorden butun pkk siginaklari bombalansin esas tror suriyedeki terorsit yataklaridir butun orgutlerin kaynagi suriyedeki orguttur iraktaki ve suriyedeki orgut surekli bombalanmali bingol bitlis tunceli diyabakir hakkari uyusturucu tarlalari imha edilmeli yakalanmadan toplanan esrarlar depolardan yakalanmali sevkiyat yapmadan imha edilmelidir kacakcilik onlendiginde zaten teror yapamacaklardir cocuklarimi kandiramayacaklar artik halkida sindiremeyecekller 1 1 Yanıtla
  • ME7TIN: siz yinede yatın kalkın bana dua edin 3.dünya savaşı çıkıyordu ben engelledeim çine,fransaya ve kongo cumhuriyetine faks çektimde oyle kurtardım herkesi yoksa dünya yok olacaktı. ben elimden geleni yaptım ve dünyayı ve sizi kurtardım siz bana dua edinnn... 0 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement