Görme Engellilerin Bir Engeli Daha Kalktı - Son Dakika
Güncel

Görme Engellilerin Bir Engeli Daha Kalktı

Görme Engellilerin Bir Engeli Daha Kalktı

Şanlıurfa'da eğitim için başka illere gitmek zorunda kalan görme engellilere nihayet okul açıldı.

14.07.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak "Haliliye Görme Engelliler İlkokulu/Ortaokulu" adıyla bağımsız yatılı/gündüzlü olarak hizmet verecek olan okul açıldı.

Şanlıurfa'da bir ilk olma ayrıcalığına sahip olan okulda yaklaşık 100 görme engelli öğrenciye eğitim verilecek. Şimdiye kadar Urfa'da ikamet eden görme engelliler yakın il olarak Gaziantep'te eğitimlerine devam etmek zorunda kalıyorlardı.

Dağeteği Mahallesinde, Germuş yolu üzerinde bulunan bu okul sayesinde hem veliler hem de görme engelli öğrenciler bu çileden kurtulmuş olacaklar. Bu öğrenciler bundan böyle Şanlıurfa'da eğitimlerini sürdürebilecekler. Okulun resmi kuruluş işlemleri tamamlandıktan sonra önümüzdeki Eylül ayında başlayacak 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmet verecek.

ULUĞ: OKULA ÖĞRENCİ KAYDI ALINIYOR

Merkez ve ilçelerden öğrencilerin bu yıl kayıt için kabul edileceğini dile getiren Haliliye Görme Engelliler İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Mehmet Uluğ okulun görme engellilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde tasarlandığını söyledi.

Uluğ,"Okula öğrenci kaydı alınıyor. Daha önce öğrenciler Gaziantep'e gidiyordu. Artık her bölge ilinde bir tane böyle okul açılıyor. Bu okul Şanlıurfa'da bir ilk. Kapasitesi 100 öğrenci. Zaten bu kapasite bile tam dolmuyor. İlçelerden gelenler yatılı kalacak. Merkezdekiler de servislerle götürülüp getirilecek. Okuldaki her şey görme engellilere göre yapılmış. Öğretmenlerimiz görme engelliler özel öğretmeni olacak ve gelen öğrenciler rapora göre alınacaklar" dedi. Engellilerin herhangi bir sorunla karşılaşmaları ve bilgi almaları durumunda kendilerine ulaşmasını isteyen Uluğ, aynı zamanda Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden de gerekli bilginin alınabileceğini sözlerine ekledi.

DÜNYA: OKULDAKİ İMKANLAR GAYET İYİ

Okulun açıldığının bütün görme engelli öğrencilere ve velilerine duyurulması gerektiğini kaydeden Şanlıurfa Görme Engelliler Derneği Başkanı İsmail Dünya, okumanın görme engelliler için önemli olduğunu söyledi. Okulun görme engelliler için büyük bir imkan sağladığını kaydeden Dünya, "Bu öğrencilere yatılı olması adına bir kolaylık sağlıyor. Bina inşattı yapılmış ve hazır durumda. Ben de inceledim ve gezdim orayı. İmkanlar gayet iyi. Daha önceleri öğrencilerimiz Gaziantep ve Ankara'ya gidiyordu. Şuanda mevcut öğrenciler var. Bizde resmi açılışını bekliyoruz. Şuanda yaşı uygun olan 12 öğrencimiz var. Ama bu okulun olduğunu duyurusunu yaparsak öğrenci sayısı artar. Çevre illerden gelmeye başlar öğrenciler. Aileler mutlaka çocuklarını buralara göndersinler. Herkes çocuğunu güven içerisinde göndersin, devletin kontrolündedir. Herhangi bir yanlışı ve sıkıntısı yoktur" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Görme Engellilerin Bir Engeli Daha Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement