Fransa'daki Uçak Faciasından Sonra Havayolu Şirketleri Yeni Kurala Geçiyor - Son Dakika
Dünya

Fransa'daki Uçak Faciasından Sonra Havayolu Şirketleri Yeni Kurala Geçiyor

Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciadan sonra havacılıkta yeni kural geliyor. Kurala göre, uçuş esnasında kokpitte sürekli mürettebattan iki kişi bulunacak.

27.03.2015 12:10  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasında, uçağın, kokpitte tek başına kalan ikinci pilot tarafından kasten düşürüldüğünün açıklanmasının ardından havacılıkta yeni bir kural geliyor. Yeni kurala göre, uçuş esnasında kokpitte sürekli olarak mürettebattan iki kişi bulunacak.

YENİ KURAL GELİYOR

Öte yandan yardımcı pilotun uçağı kasten düşürmüş olabileceğinin açıklanmasının ardından birçok havayolu şirketi, kokpitte en az 2 mürettebatın bulunmasını sağlayacak şekilde düzenleme yapılacağını bildirdi.

ABD'DE ZORUNLU! PİLOT YALNIZ KALMIYOR

ABD'de uygulanan sivil havacılık kurallarına göre, kokpitteki bir pilot dışarı çıktığında; kabin ekibinden bir kişi, içerideki pilotun yanında duruyor. Fransa'da yaşanan facianın ardından bu kural, şimdi pek çok havayolu şirketi tarafından benimsenmeye başlandı.

PİLOT YALNIZ KALMAYACAK

Federal Alman Hava Taşımacılığı Ticareti Birliği (BDL) Başkanı Matthias von Randow, Alman Basın Ajansı'na yaptığı açıklamada uçuş esnasında kokpitte hiçbir zaman bir pilotun yalnız kalmaması kuralının getirileceğini söyledi.

KURALI UYGULAYACAK ŞİRKETLER

Lufthansa, Air Berlin, Easyjet, Monarch Airlines, Virgin and Thomas Cook, Air Canada, Westjet, Air Transat, Norwegian Air Shuttle, Icelandair yeni kuralı uygulayacağını açıklayan havayolu şirketleri arasında.

LUFTHANSA UYGULAMIYOR

Dünyanın önde gelen hava yolu şirketleri, pilotlardan birinin kokpiti terk etmesi durumunda bir başka kabin görevlisinin diğer pilotun yayına girmesini şart koşuyor. ABD'de bu zorunluluk. Türk Hava Yolları (THY) da uçaklarında bunu uyguluyor. Lufthansa ise Avrupa iç hat uçuşlarında çift pilot zorunlu olmadığı için uygulamıyor.

UÇAĞI PİLOT DÜŞÜRDÜ

Lufthansa'nın indirimli pazara hitap eden yan kuruluşu Germanwings'in Barcelona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağı, Salı günü Fransa'nın güneyindeki Alpler bölgesinde düşmüştü. Olayın ardından başlatılan incemeler kapsamında kara kutuda elde edilen ses kayıtlarına göre uçağın yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından düşürüldüğü açıklanmıştı.
150 KİŞİYİ ÖLÜME GÖTÜREN PİLOTUN EVİNDE ARAMA

Bu açıklamanın ardından Alman polisi, yardımcı pilot Lubitz'in Frankfurt kentinin kuzeybatısında bulunan Montabaur kasabasındaki evinde arama yaptı. Aramalar kapsamında pilotun bilgisayarına ve çeşitli eşyalarına el konulduğunu bildirilirken, dikkate değer bir ipucu bulunduğu açıklandı.

"ŞU ANDA AÇIKLAYAMAYIZ AMA ÖNEMLİ BİR İPUCU BULDUK"

Polis sözcüsü Markus Niesczery konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bazı incelemelerden geçireceğimiz bir şey bulduk. Şu anda ne olduğunu açıklayamayız ancak olaya dair dikkate değer bir ipucu olabilir" dedi. Niesczery, aramalar kapsamında bulunan ipucunun herhangi bir intihar not olmadığını da ifade etti.


Fransa\'daki Uçak Faciasından Sonra Havayolu Şirketleri Yeni Kurala Geçiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Fransa'daki Uçak Faciasından Sonra Havayolu Şirketleri Yeni Kurala Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Psikopat: Ya ikisi de aynı anda cinnet geçirirse ne olacak ? 15 1 Yanıtla
  • vatandaşş.: işte bir hata yapılınca hemen kanununu çıkartıyorlar ve tekrarlamasını önlüyorlar! fark burada! bizim meclis hala darbe anayasasını-kanunlarını değiştiremedi malesef! aynı hatalar sürekli devam ettiriliyor bu memlekette! 3 2 Yanıtla
  • MEHMET: Kaptan pilot her ucusda kabinden cikarmis anlasilan. Ben Alman basininda bu mealde bir haber okumadim. 0 1 Yanıtla
  • EBU ZINDIK ANTİ HIRZANİ ADOLF HİTLER: KOKPİT KAPISI 1 METRE GERİYE KOKPİT ARKASINA TUVALET ONDAN SONRA KOKPİT KAPISI . UÇAĞA GİRMEDEN ÖNCE DE SIKI Bİ ÜST ARAMASI 0 0 Yanıtla
  • Isi: Yarinki haber böyle olucak Pilot isid örgütümüs, hic bir tane pilot uzmani cikip aksini söylemedi yazik 0 0 Yanıtla

Advertisement