Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Edirne Milletvekili adayı Şemsettin Emir, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin hayata geçeceğini belirtti.

19.05.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Edirne Milletvekili adayı Şemsettin Emir, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin hayata geçeceğini belirtti.

AK Parti Edirne Seçim Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keşan'da seçim çalışmalarını sürdüren Emir, yarın Keşan'da buluşacak olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Edirne İl Özel İdaresi, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, Keşan Belediye Başkanlığı yetkilileri Keşan için büyük önem taşıyan projeyi hayata geçireceğini söyledi.

Emir, binlerce kişiye istihdam, bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak projenin Keşan ve Edirne'ye hayırlı olmasını diledi. Emir, kalkınmanın ekonomik gelişmeyle olacağının altını çizdi.Yapılacak olan Gıda İhtisas OSB ile tarımsal üretiminde büyük ölçüde artacağını vurgulayan Emir, "Keşan'ın derdi benim derdimdir" dedi.

Gıda İhtisas OSB'nin yapılmasında sürecin hızlanması için Sanayi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüştüğünü ifade eden Emir, Keşan'a yapılacak olan OSB'nin bölge tarımına, sanayisine, esnafını kalkındıracağını dile getirdi.

OSB'nin Marmara Bölgesi'nde tek olacağını da vurgulayarak, "Burada çeltik fabrikası, yağ fabrikası, un fabrikası, bisküvi fabrikası, meyve işleme fabrikası, ambalaj fabrikası, mandıralar, et ve süt işleme tesisleri, buzhaneler gibi birçok fabrikanın bölgemize geleceğini düşünüyorum. Bununla beraber, bölgede istihdam sorununu da ortadan kaldıracaktır" dedi.

Emir, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin açılmasıyla birlikte Edirne ve Keşan'ı cazibe merkezi yapacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement