Genç Boksörlerde hedef Dünya Şampiyonluğu - Son Dakika
Spor

Genç Boksörlerde hedef Dünya Şampiyonluğu

Genç Boksörlerde hedef Dünya Şampiyonluğu

Türkiye Kick Boks Milli Takımlar Antrenörü Sadık Oflu, Türk Milli Takımı'nın başarılarıyla İstiklal Marşı'nı Dünya'ya ezberletmek istediklerini söyledi.

28.08.2014 15:28  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kick Boks Milli Takımlar ve Bahçelievler Kick Boks Okulu Antrenörü Sadık Oflu, Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın başarılarıyla İstiklal Marşı'nı Dünya'ya ezberletmek istediklerini söyledi.

Genç Milli Kick Boks Takımı, 6-14 Eylül tarihleri arasında İtalya'nın Rimini kentinde düzenlenecek olan Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası hazırlıkları için bu akşam Niğde'ye gidecek. Genç sporcular, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Demir Kazık Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde 1 haftalık kampa girecek. Milli kick bokscular 1 haftalık kampın ardından İtalya'nın Rimini kentine uçacak. Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi Cevat Kır, Onur Gümüş, Musa Sevil, Recep Men temsil edecek.

"GÜZEL BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRDİK"

Türkiye Kick Boks Milli Takımlar ve Bahçelievler Kick Boks Okulu Antrenörü Sadık Oflu, Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası öncesinde İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Sadık Oflu, Dünya Şampiyonası öncesinde Ordu'da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na 16 sporcuyla katıldıklarını belirterek, "Fakat şampiyonada şöyle bir özellik var, 3 bin sporcu katıldı. 3 bin sporcu içinden Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü adına katıldık. 5 şampiyon sporcumuz Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı. Şampiyonada 1 tane ikinci, 4 tane de üçüncü çıkarttık. Bu akşam için biletlerimizi ayarladık. Yarın da 4 sporcumuzu İtalya'ya Dünya Şampiyonası için yolcu edeceğiz. Son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tabii ki bu şampiyonaya uzun soluklu bir çalışmayla hazırlandık. 3 aylık yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Sabah, öğle, akşam olmak üzere günde 3 antrenman yapıyoruz. Güzel bir çalışma dönemi geçirdik" dedi.

"HEPSİ BAŞARILI ÇOCUKLAR"

Dünya Kick Boks Şampiyonası'na 4 sporcu göndereceklerini vurgulayan Oflu, "4 sporcumuzdan da final bekliyorum. 4 sporcumuz da Türkiye Şampiyonası'nda maçların yüzde 90'ını sayı nakavtla aldı. Hepsi başarılı çocuklar. Gece gündüz bu şampiyonaya hazırladık. Ümidim Türkiye'ye altın madalya getirmeleri. Çalışmalarımızı o yönde yoğunlaştırdık. Türk Milli Takımı'nın başarısını ve İstiklal Marşımız'ı Dünya'ya ezberletmek istiyoruz. Ben bu yönde çalışıyorum. Şimdiye kadar 12 Dünya Şampiyonu çıkarttım. Hedef bundan sonra gençlerden şampiyon çıkartmak. Çalışmalara altyapıdan başladık. İçlerinden çoğu da milli sporcum. Bu sene inşallah Dünya Şampiyonası'nda dörtte dört yapacağız. Bir öğrencim de şampiyon oldu. Yıldız olduğu için şu an beklemede, şampiyonaya gitmiyor. Bu gençler şampiyonası olduğu için 4 sporcum da İtalya'da Türkiye'yi temsil edecek" diye konuştu.

"TOPLUMA YARARLI GENÇ NESİL YETİŞTİRİYORUZ"

Milli Takımlar Antrenörü Sadık Oflu, bütün gençleri spora davet ederek, "Maalesef basında da izliyoruz. Uyuşturucu büyük bir bela. Bunun önüne sporla birlikte geçebiliriz. Ben İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına kick boks çalıştırıyorum. 250 tane sporcum var. Bunların hepsiyle bire bir ilgileniyorum. İçlerinde uyuşturucuya alışmış çocuklar dahi vardı. Amacımız, Türkiye'ye yakışacak gençler yetiştirmek. Amacımız bu doğrultuda. Büyük oranda da başarılı olduğuma inanıyorum. Her yıl Milli Takım'a sporcu yetiştiriyorum. Okuluna da topluma da yararlı genç nesil yetiştiriyoruz. Hedefimiz bu inşallah" açılamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Genç Boksörlerde hedef Dünya Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement