Gazze Katliamında 17. Gün: 663 Ölü, 4 Binden Fazla Yaralı - Son Dakika
Güncel

Gazze Katliamında 17. Gün: 663 Ölü, 4 Binden Fazla Yaralı

Gazze Katliamında 17. Gün: 663 Ölü, 4 Binden Fazla Yaralı

Gazze'ye saldırılarını aralıksız sürdüren İsrail 663 kişiyi öldürdü. Saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, Han Yunus'un doğusundaki Huza ve Absan bölgelerini bombalıyor.

23.07.2014 19:43  Güncelleme: 19:58

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısı ve bombardıman devam ediyor. 7 Temmuz'da başlayan saldırılar bugün Han Yunus bölgesinde yoğunlaşmış durumda. Burada bulunan Nasır Hastanesinin çevresi yoğun aralıksız İsrail savaş uçakları tarafından vuruluyor. Hastanede yatan yaralılar ve sağlık personeli ile tedirgin.

DAHA ÖNCE HASTANE VURMUŞTU

Pazartesi günü Vefa Hastanesinin üçüncü katı İsrail ordusu tarafından vurulumuştu. saldırıda hastanede tedavi gören dört yaralı hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.

Gazze'ye yönelik saldırıda hayatını kaybeden filistinlilerin sayısı her dakika artıyor. 17 gündür devam eden saldırılarda Filistinlilere ait ev ve yaşam alanlarını vuran İsrail 663 Filistinliyi öldürdü, 4 binden fazla Filistinliyi de yaraladı. Ölen Filistinliler arasında en az 171 çocuk bulunuyor.

ÖLÜM YAĞDIRIYOR

İsrail topçuları Han Yunus'un doğusunda Huza bölgesini yoğun bombardıman altında tutuyor. Bölgede çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu bildiriliyor. Bölgeye yaklaşmaya çalışan ambulanslar İsrail tankları tarafından vuruluyor. Bu nedenle ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgi edinilemiyor. Gazze'deki uluslararası insan hakları kuruluşları ambulansların Huza'ya ulaşabilmesi için çağrı yapıyor.

"KATLİMA ŞAHİT OLABİLİRİZ"

Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail topçularının Huza'da ağır ve rastgele bombardıman yaptığını belirterek, "Huza'da Şecaiyye'de uygulanan senaryo tekrarlanıyor. Bu gece Huza katliamına şahit olabiliriz" açıklaması yaptı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, şu ana kadar Han Yunus'un doğu bölgesinden 3 ölü ve çoğu ağır 20 yaralının geldiğini açıkladı.

HASTANE VE CAMİ VURDULAR

İsrail ordusu, Han Yunusu'un doğusunda Absan bölgesini de yoğun bombardıman altında tutuyor. Bölgedeki Cezayir Hastanesi bombalanan yerler arasında. Hastane, saldırının ardından boşaltılıyor. Absan bölgesinde 30 aile 'kurtarın' çağrısı yapıyor.

İsrail uçakları, Gazze'nin Mağazi bölgesindeki İstikamet Camisi'ni ve Beyt Lahiye'deki El Baraka Camisi'ni bombaladı. Beyt Lahiye ve Beyt Hanun ağır hava ve topçu bombardımanı altında.

Gazze'nin Şecaiyye, Tüffah ve Zeytun mahallelerinde İsrail ordusu ile İzzeddin Kassam Tugayları arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

ERAKAT: SALDIRI TÜM FİLİSTİNLİLERE

Al Jazeera'ye konuşan Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat, “İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırı sadece Hamas'a karşı bir saldırı değil, tüm Filistinlilere karşı bir saldırıdır. Bu saldırı Filistin davasına ve ilerleyişine karşı bir darbedir” dedi.

Gazze'den ambargonun kalkmasının, Filistinliler için bir hak olduğunu belirten Erekat, “Ateşkes ile Gazze'den ambargonun kalkmasının arasında bir denge kurmaya çalışıyoruz. Yoğun bir diplomatik trafiğinin içindeyiz. Hamas'ın söylediği talepler sadece Hamas ile ilgili değildir, bu Filistin davasının temel haklarıdır. Denizde balıkçılık özgürlüğü, esirlerin serbest bırakılması ve tüm sınır kapılarının açılması bu tüm Filistinliler için meşru bir haktır” diye konuştu.

İSRAİL ORDUSU: 30 ASKER ÖLDÜ

İsrail odusu, Gazze'nin sınır bölgelerinde çatışmalarda iki İsrail askerinin öldüğünü 19 askerin yaralandığını açıkladı. Böylece İsrail saldırıların başından bugüne kadar 30 askerinin öldüğünü kabul etti. İzzeddin Kassam Tugayları ise şu ana kadar 55 İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gazze Katliamında 17. Gün: 663 Ölü, 4 Binden Fazla Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement