Gaziantep Büyükşehir, Aile Kavramına Sahip Çıkıyor! - Son Dakika
Belediye

Gaziantep Büyükşehir, Aile Kavramına Sahip Çıkıyor!

Gaziantep Büyükşehir, Aile Kavramına Sahip Çıkıyor!

Çatışma Yaşayan Aile Bireylerine Profesyonel Destek Sağlıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin de iş birliğinde hizmet vermeye başlayan Aile Akademisi, mutlu ve sağlıklı bir toplumu daimi kılmak için aile bireylerinin yaşadığı çatışmalara karşı ücretsiz olarak profesyonel destek sağlıyor.

05.02.2024 10:56  Güncelleme: 07:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yereldeki kamu ve özel kurumlar iş birliğinde yeni bir projeyle Türkiye genelinde ses getiren Aile Akademisi'nin açılışı 26 Ocak'ta yapıldı.Akademide, yetim çocuklar ve aileleri, iletişim sorunları yaşayan aileler, erken yaşta evlenen çiftler, çatışma yaşayan çiftler, parçalanmış aileler, boşanma sürecine girmiş çiftlere eğitim, danışmanlık, rehberlik ve yönlendirme hizmetleri ücretsiz sunuluyor. Çatışma yaşayan taraflar arasında ise hakemlik rolü üstleniliyor.

Gaziantep Büyükşehir, Aile Kavramına Sahip Çıkıyor!

Akademi Tamamen Ücretsiz

Tamamen ücretsiz olarak verilen bu hizmet süreci Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gaziantep Barosu, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile GAGEV ortaklığında yürütülüyor.

Çeşitli kurumlarla iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde; öncelikle eğitim talep eden kurum ziyaret edilerek planlama yapılıp uygulamaya geçiliyor. Mutlu aile modülü, evlilik öncesi eğitim programı, bağımlılık ile mücadele modülü, kadın sağlığı seminerleri, kadına yönelik şiddet farkındalık programı merkezin eğitim başlıkları arasında yer alıyor.

Gaziantep Büyükşehir, Aile Kavramına Sahip Çıkıyor!

Akademide verilen hukuki danışmanlık hizmetlerinde aile içi problem yaşayan veya boşanma sürecine girmiş çiftlere aile birliğinin korunması adına destek verilirken; miras, velayet gibi konularda ise problem yaşayan ailelere kurum olarak avukatlık desteği veriliyor. Bu çerçevede kişilere dilekçe yazma, gerekli durumlarda savcılığa suç duyurusunda bulunma gibi konularda rebelehberlik ve yönlendirme de yapılıyor.

Deprem sonrası meydana gelen ihtiyaçlar nedeniyle çocukların olumlu baş etme mekanizmalarını ortaya çıkarıp farkındalık kazandırmak ve kendilerini ve duygularını tanıyarak depremin etkilerini bir nebze de olsa azaltmak için psiko-sosyal destek ekibi de eğitim faaliyetleri yürütüyor.

Son Dakika Belediye Gaziantep Büyükşehir, Aile Kavramına Sahip Çıkıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement