Galatasaray, Bursaspor Deplasmanında Burak ve Olcan ile Güldü: 0-2 - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Bursaspor Deplasmanında Burak ve Olcan ile Güldü: 0-2

Galatasaray, Bursaspor Deplasmanında Burak ve Olcan ile Güldü: 0-2

Galatasaray altı sezondur galip gelemediği Bursaspor deplasmanından Burak Yılmaz'ın ve Olcan Adın'ın golleriyle zaferle döndü.

30.08.2014 21:02  Güncelleme: 21:33

Spor Toto Süper Lig'e Bursaspor deplasmanında başlayan Galatasaray ilk yarıda rakibiyle yenişemedi. İki ekip de kontrollü futbol oynayınca bu devre bir hayli kısır geçti. İkinci yarı ise karşılıklı gol pozisyonları ile geçti. Cimbom, Burak Yılmaz'ın sol ayağından gelen nefis bir golle öne geçti. 90+1'de de Olcan Adın maçın skorunu belirleyen golü kaydetti.

Galatasaray maça etkili başlayan taraf oldu. Ancak 3. dakikada Melo'nun kaptırdığı topla kontraya çıkan ve tehlikeyi yaratan taraf ev sahibi Bursaspor oldu. Muslera Volkan'ın ortasında başarılı bir çıkış yaptı ve topu çeldi.

Bursaspor ilk 10 dakikalık sürede topu ters kanatlara uzun paslarla oynayarak Galatasaray savunmasını ağır bıraktı. Karşılaşmanın henüz 8. dakikasında Ferkat Kiraz ters düştü ve sakatlandı. Galatasaraylılar  ise bu dakikalarda arka direğe ortalarla fırsat yakalamaya çalıştı. Burak savunma arkasına koşular yapsa da ofsayta takıldı.

Bursaspor yine kontra ataklarla Galatasaray kalesine Fernandao ile sokuldu, ancak Chedjou Brezilyalı'nın son topunu rahatça kesmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikası sona ererken Selçuk İnan uzun ve derinlemesine Sneijder'e nefis bir pas attı, Hollandalı'nın ortası ise büyük farkla Burak'ın arkasına düştü.

CİMBOM %61 İLE OYNADI, AMA...

Maçın 27. dakikasında ise Yekta çok kritik bir hata yaptı ve topu Fernandao'nun önüne yolladı. Ancak Yekta daha sonra hızlı atağa çıkan Bursasporlu Traore'den geri çalmayı başardı ve kendini affettirdi. İlk yarım saatlik süre geride kaldığında ise iki takım da kontrollü oyunundan ödün vermedi ve maç düşük tempoda devam etti. Wesley Sneijder 32. dakikada enfes bir şut çekti. Kaleyi çaprazdan gören Hollandalı'nın şutu az farkla auta gitti.

Bursaspor'da Volkan, ilk devrenin son on dakikasına girilirken üst üste iki fırsat yakaladı. İlk plase vuruşu Chedjou'dan döndü ikinci vuruşu ise etkisiz bir şekilde auta gitti. Devrenin son anlarına ise Sneijder'in nefis pasında tola buluşan Bruma'nın topu Burak ile buluşturamaması damga vurdu. Bruma bu pozisyonun ardından bir kez daha topu içeri ortaladı ancak bu sefer de Burak topu az farkla kaçırdı.

'ASLAN' FIRTINA GİBİ!

Cimbom ikinci yarıya bomba gibi başladı ve birbirinden tehlikeli iki pozisyonla daha devre başlar başlamaz gole çok yaklaştı ancak Kaleci Harun gole izin vermedi ve iki anda da kalesini doğru zamanda terk etti.

52. dakikada ise Bursaspor'un atağına karşılığık Galatasaray hızlı bir kontra atağa çıktı. Burak Yılmaz'ın başlattığı atakta Bruma sağ kanatta topla bomboş kaldı. Soldan içeri kat eden Burak'a havadan pasını aktaran Bruma bu sezonki ilk asistini yaparken golcü oyuncu da gelişine vuruşuyla Kaleci Harun'u avlamyı başardı.

60. dakikada Burak, İbrahim'in büyük hatasında topu çaldı ve zor pozisyonda şutunu çekti ancak top az farkla auta gitti. Burak'ın şutu oldukça sertti. Galatasaray golün ardından savunmaya çekildi ve yine kontra ataklarla gol aradı. Bruma topu sağ kanattan yine nefis getirdi, ama ortası bir hayli kötü olunca Cimbom tehlike yaratamadı.

Bursaspor 74. dakikada Fernandao ile gole çok yaklaştı. Tecrübeli golcünün yakın mesafeden çektiği rövaşatayı Muslera harika bir şekilde kurtadı. Bu pozisyonun hemen ardından Volkan Şen de çok net bir fırsat yakaladı, ancak Muslera yine nefis kurtardı.

İkinci yarıda oyuna dahil olan Olcan, Burak'ı kaleci ile karşı karşıya bıraktı. Burak'ın sert vuruşunda Harun topu kurtarmayı başardı!

Maçın son 10 dakikasına girilirken Galatasaray da iyiden iyiye Bursa baskısını kırmayı başardı.

OLCAN GOLLE TANIŞTI

Bursaspor yer yer Fernandao ve Josue ile etkili olmaya çalışsa da savunmayı ve Muslera'yı geçmeyi başaramadı. 90+1'de oldukça organize bir şekilde atak yapan Galatasaray, Veysel Sarı'nın da büyük katkısıyla Olcan Adın'ın ayağından golü buldu. Trabzonspor'dan transfer edilen kanat oyuncusu da sarı kırmızılı formayla ilk lig golünü atmış oldu.

Galatasaray oyunun genelini de kontrolünde tutarak 2007-08 sezonundan beri galip gelemediği Bursa deplasmanından üç puanla döndü.

'Aslan' böylece lige de yeni hocası Cesare Prandelli ile galibiyetle başlamış oldu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Galatasaray, Bursaspor Deplasmanında Burak ve Olcan ile Güldü: 0-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement