Ordu'da Fındık Fiyatı Gittikçe Artıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ordu'da Fındık Fiyatı Gittikçe Artıyor

Ordu'da sezon başı 10 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı 13 liraya yükseldi.

01.09.2014 16:58  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz'de, üreticilerin yüksek fiyat beklentisinden dolayı ürünlerini pazara indirmediğini ifade eden Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, "İlk günlerde gurbetçilerimiz ürünlerini pazara indirerek sattı ancak şu anda gurbetçilerimizin elinde fındık kalmadı" dedi.

SEZONU 10 LİRADAN AÇTILAR

Evren Enginyurt, "Sezonu açmamızla fiyatlar da yükselmeye başladı. 50 randımanlı fındığın kilogram fiyatı 13 liraya çıktı. İlk günlerde gurbetçi ürününü pazara indirdi. Onun dışında şu anda üretici ürününü pazara indirmiyor. Üretici fındığını satmayınca arz talep durumuna göre fiyatlar da yükselişe geçti." diye açıkladı.

FINDIK FİYATLARI DAHA DA ARTACAK

OTSO Fındık Komitesi Başkanı, üreticilerin fındık fiyatının daha da artmasını beklediğini ekleyerek, "Bazı üreticiler 'fiyat 20 lira olmadan satmam' diyor. Üreticilerimiz bu konuda haklı. Elindeki az miktarda fındığın değer kazanmasını bekliyor. Bizlerin de tahminleri, eylül ayı içerisinde fındık fiyatının daha da artacağı yönünde. Çünkü fabrikalarda fındık yok. Fabrikalara acil fındık lazım. Avrupalı alıcılar fındık bekliyor." dedi.



ÜRETİCİ BİRAZ DAHA SABREDERSE KAZANIR

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ise fındık fiyatının istedikleri seviyeye geldiğini ancak üreticilerin aynı kararlılığı göstermesi durumunda fiyatın daha da artacağını belirterek, "Üreticilerimiz ürünlerini emanette değil depolarında saklasın. Üretici bu yıl direnirse en çok onlar kazanacaktır. Yaşanan tablo fındık fiyatının daha da artacağı yönündedir. Biraz daha sabır" ifadelerini kullandı.

Ordu\'da Fındık Fiyatı Gittikçe Artıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ordu'da Fındık Fiyatı Gittikçe Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement