Fidye İçin Kaçırdıkları Suriyeli Çocuğu Boğarak Öldürdüler - Son Dakika
Güncel

Fidye İçin Kaçırdıkları Suriyeli Çocuğu Boğarak Öldürdüler

Fidye İçin Kaçırdıkları Suriyeli Çocuğu Boğarak Öldürdüler

Mersin'de fidye için kaçırılan Suriyeli 8 yaşındaki Soraç Muslem boğularak öldürüldü. Muslem'in katil zanlısı 2 Suriyeli, Kobani'ye kaçma hazırlığındayken yakalandı.

05.02.2016 13:14  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de fidye için kaçırdıkları Suriyeli 8 yaşındaki Soraç Muslem'i boğarak öldürene 2 Suriyeli, Kobani'ye kaçma üzereyken yakalandılar.

BAKKALA GİDERKEN KAÇIRILDI

Ülkelerindeki iç savaştan ailesiyle kaçarak Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi'ne yerleşen Şahin Muslem'in 8 yaşındaki oğlu Soraç Muslem, salı günü evlerinin yakınındaki bakkala alışveriş için gittiği sırada kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.

100 BİN LİRA FİDYE İSTEDİLER

Çocuğu kaçıran kişiler bir süre sonra baba Şahin Muslem'i arayarak 100 bin lira fidye istedi.

BABASI POLİSE HABER VERDİ

Narenciye bahçelerinde çalışan Suriyeli işçi bularak geçimini sağlayan baba Muslem, önce telefonda Kürtçe konuşan kişilerin sesini kaydetti, ardından da parayı temin edeceğini belirterek durumu polise bildirdi.

BOŞ EVDE CESEDİ BULUNDU

Şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçırılan çocukla ilgili bölgede araştırma başlattı. Araştırmaların sürdüğü sırada dün sabah saatlerinde Soraç Muslem'in cesedi bulundu. Aynı mahalledeki boş bir evde elleri ve ayakları bağlanmış halde battaniyeye sarılı olarak bulunan küçük çocuğun, boğularak öldürüldüğü belirlendi.

3 SURİYELİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırmada kimlikleri açıklanmayan 3 Suriyeliyi gözaltına alarak sorguladı.

SES KAYDI DİNLETİLDİ

Yapılan sorgulama sırasında olayla ilgisi bulunmadığını öne süren şüphelilere, baba Şahin Muslem'in cep telefonuna kaydettiği fidyecilerin ses kaydı dinletildi.

KOBANİ'YE KAÇIYORLARDI

Şüpheliler kayıttaki sesi tanıdıklarını belirtip isim ve adres verdi. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, Kobani'ye kaçma hazırlığı yapan Suriyeli 16 yaşındaki M.T. ve 18 yaşındaki Muhiddin A.'yı, Tarsus İlçesi'nde yakaladı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Gözaltına alınarak Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler suçlarını itiraf etti. Kaçırdıkları çocuğun ailesini Kobani'den tanıdıklarını, Mersin'de narenciye işinde çalışan Suriyeli'lerin yevmiyelerini veren baba Şahin Muslem'de çok para olduğunu düşündükleri için bu işi gerçekleştirdiklerini söyledi. Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fidye İçin Kaçırdıkları Suriyeli Çocuğu Boğarak Öldürdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • eskici: erdoganin misafirleri olay yapmis ama erdoganin haberi yok 16 16 Yanıtla
  • 34: allah belanızı versin zavalı çocuktan ne istediniz eleriniz kırılsın caniler 29 0 Yanıtla
  • Elazığ 23 : yazık cani işit itleri islamı bu hale getirdi artık korkar olduk sokağa çıkmaya 8 4 Yanıtla

Advertisement