Farelerin İstila Ettiği Gecekondudaki Aileye Sıcak Yuva - Son Dakika
Güncel

Farelerin İstila Ettiği Gecekondudaki Aileye Sıcak Yuva

Farelerin İstila Ettiği Gecekondudaki Aileye Sıcak Yuva

Ankara'nın Kazan İlçesinde tek odalı, yağan yağmurun içine aktığı, farelerin de cirit attığı dökülen bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren Özyürek çiftine, Belediye Başkanı Lokman Ertürk yardımcı oldu.

06.11.2014 10:37

Ankara'nın Kazan İlçesinde tek odalı, yağan yağmurun içine aktığı, farelerin de cirit attığı dökülen bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren Özyürek çiftine, Belediye Başkanı Lokman Ertürk yardımcı oldu. Başkan Ertürk, yaptırdığı prejabrik eve, içini de döşetip, Züriyet-Tekin Özzeybek çiftini yerleştirip, kış öncesi sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

Kazan'ın Emirgazi Mahallesi'nde 76 yaşındaki Tekin ve 59 yaşındaki eşi Züriyet Özzeybek çiftinin kerpiçten ve tek odalı gecekondularının ağaç direkleri yağan yağmur nedeniyle çürümeye yüz tutarken, zemininin ise yer yer toprakla kaplı. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, farelerin de cirit attığı gecekondudaki Özyürek çiftine yardım eli uzatıp, kış öncesinde yaptırdığı prefabrik evi eşyalarla döşeterek buraya yerleştirdi. Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası ile televizyona da kavuşan Özyürek çifti, kış öncesi sıcak bir yuvaya kavuştu.

Kazan Sağlık İşleri Müdürlüğü de yaşlı çiftin şeker ve tansiyon ölçümlerini yaptıktan sonra Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde genel muayeneden geçirdi. Kazan Belediyesinin prefabrik ev için yaklaşık 30 bin TL harcandığı öğrenildi. SSK emeklisi olan Tekin Özzeybek'in bankadan 6 bin TL kredi çektiği, borcu nedeniyle eline 270 TL kaldığı öğrenildi. Kazan ve Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı gıda ve kömür yardımı ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan çiftin 2 çocuğu bulunduğu, ancak 2-3 yılda bir uğradıkları öğrenildi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, gecekondularında ziyaret ettiği Özyürek çiftini son derece sağlıksız bir ortamda yaşadıklarını söyledi. Ertürk, Yıkılmak üzere olan gecekonduda yaşayan çiftin içinde bulunduğu manzara son derece üzücüydü. İlçemizde bu tür manzaralar görmek istemiyoruz. Normal belediyecilik hizmetlerinin dışında sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirmek adına harekete geçtik. Yaşlı çiftimize küçük de olsa prefabrik ev tedarik edip, kalan tüm eşyalarını tamamlayacağız. Artık huzurlu bir şekilde evlerinde oturma fırsatı bulurlar dedi.

Tekin Özzeybek ise 80-100 yıllık gecekondularında yağmur yağdığında battaniyeyi üstlerine çekip, nereye kaçacaklarını şaşırdıklarını söyledi. Özzeybek, Kiremitler hep kırık olduğu için yağmur olduğu gibi aşağı iniyordu. Fareler evde cirit atıyordu. Başkanımızın yardımı sayesinde prefabrik bir evimize kavuştuk, artık şimdi rahata erip, sıcak bir kış geçireceğiz dedi.

Tekin Özzeybek'in 1970 yılında Ülkü Erakalın'ın yönettiği 'Ana Gibi Yar olmaz' filminde bir deniz subayını canlandırdığı, 'Uçurumdaki Kadın'filminde ise kısa süreli rol aldığı öğrenildi. Özzeybek, 1971-74 yıllarında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün Ankara'nın Keçiören ilçesinde müteahhitlik yaptığı yıllarda yanında şoför olarak çalıştığını da belirtt. Özzeybek, Ben Abdullah Gül'ü tanırım, da o beni hatırlamaz. O zamanlar yaşı küçüktü dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Farelerin İstila Ettiği Gecekondudaki Aileye Sıcak Yuva - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement